Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Parisien: Απογοητευμένοι οι Ρεπουμπλικάνοι από τον Fillon – «Ετοιμάζουν» τον Juppe

Le Parisien: Απογοητευμένοι οι Ρεπουμπλικάνοι από τον Fillon – «Ετοιμάζουν» τον Juppe
«Ο Alain Juppe λέει στους φίλους του ότι είναι έτοιμος να επανέλθει, αν αυτό κριθεί απαραίτητο»
Την πλήρη απογοήτευση των πολιτικών του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και των κεντροδεξιών ψηφοφόρων για το πρόσωπο του Francois Fillon αποτυπώνει σε δημοσίευμά της η γαλλική «Le Parisien», στον απόηχο της χθεσινής εφόδου των Αρχών στο σπίτι του για το σκάνδαλο μη δικαιολογημένων απολαβών 900.000 ευρώ από μέλη της οικογένειάς του.
Η εφημερίδα του Παρισιού κάνει λόγο μάλιστα και για γράμμα που του στάλθηκε και συνυπογράφουν 20 κεντροδεξιοί πολιτικοί, μεταξύ αυτών και οι σύμβουλοί του, για παραίτησή του από την προεδρική κούρσα.
Το ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι, με βάση πάντα το δημοσίευμα, οι Ρεπουμπλικάνοι φαίνεται να ετοιμάζουν για τις εκλογές της 23ης Απριλίου 2017 τον Alain Juppe, τον πρώην πρωθυπουργό της Γαλλίας ο οποίος είχε ηττηθεί στις εσωκομματικές εκλογές από τον κ. Fillon.
«Ο Alain Juppe λέει στους φίλους του ότι είναι έτοιμος να επανέλθει, αν αυτό κριθεί απαραίτητο», αναφέρει η εφημερίδα.

Ανατροπή στις γαλλικές εκλογές: H Le Pen χάνει την πρωτιά - Προηγείται ο Macron στο α' γύρο

Τα πάνω-κάτω φέρνει δημοσκόπηση της Odoxa για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές.
Συγκεκριμένα, η επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Marine Le Pen εμφανίζεται φοβερά αποδυναμωμένη και χάνει την πρωτιά από τον πρώτο κιόλας γύρο των εκλογών.
Πιο αναλυτικά, λοιπόν, ο Emmanuel Macron προηγείται με 27% έναντι 25,5% της Marine Le Pen, ενώ ακολουθεί ο Francois Fillon με 19%.
Μάλιστα, σε περίπτωση που ο Fillon αποσυρθεί ο Alain Juppé θα μπορούσε να κερδίσει στον πρώτο γύρο με 26,5%.
Επισημαίνεται ότι ο πρώτος γύρος των γαλλικών προεδρικών εκλογών θα πραγματοποιηθεί στις 23 Απριλίου 2017 και ο δεύτερος στις 7 Μαΐου του 2017.

Γαλλία: Το 75% των Γάλλων επιθυμεί την παραίτηση του Fillon από τον προεκλογικό αγώνα

Την παραίτηση του Francois Fillon, υποψηφίου των Συντηρητικών, από τον προεκλογικό αγώνα επιθυμεί το 75% των Γάλλων, ήτοι τρεις στους τέσσερις Γάλλους, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 2 Μαρτίου.
Επιπλέον, με βάση τα στοιχεία που συνέλεξε η Harris Interactive, το 83% των Γάλλων εκτιμά πως ο Fillon θα ηττηθεί στις επικείμενες προεδρικές εκλογές.
Σημειώνεται ότι, η δημοσκόπηση έλαβε χώρα την Τετάρτη, με τον Fillon να έχει ήδη ανακοινώσει πως δε θα αποσυρθεί από τον προεκλογικό αγώνα, παρότι βρίσκεται υπό έρευνα για κακοδιαχείριση δημοσίου χρήματος.
Αξίζει να αναφερθεί ότι, το 77% των ερωτηθέντων δήλωσε πως οι έρευνες για τις εις βάρος του Fillon κατηγορίες δε θα πρέπει να σταματήσουν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.
Από τους συντηρητικούς που ερωτήθηκαν, το 53% επιθυμεί την απόσυρση της υποψηφιότητας Fillon.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης