Τελευταία Νέα
Διεθνή

Theresa May: Το βιοτικό επίπεδο της Σκοτίας θα βρεθεί σε κίνδυνο εάν η χώρα αποχωρήσει από τη Μεγάλη Βρετανία

Theresa May: Το βιοτικό επίπεδο της Σκοτίας θα βρεθεί σε κίνδυνο εάν η χώρα αποχωρήσει από τη Μεγάλη Βρετανία
Η May αναμένεται να απευθυνθεί σήμερα (3/3) στους Συντηρητικούς της Σκοτίας, καθώς σχεδιάζει να ενεργοποιήσει τη διαδικασία του Brexit εντός του τρέχοντος μήνα
Τις νέες εκκλήσεις για την ανεξαρτησία της Σκοτίας από τη Μεγάλη Βρετανία θα επιχειρήσει να αποτρέψει σήμερα (3/3) η Theresa May, μέσω ομιλίας που θα έχει ενώπιω των σκοτσέζων Συντηρητικών, προειδοποιώντας ότι μία τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο το βιοτικό επίπεδό τους.
Συγκεκριμένα, μόλις λίγες εβδομάδες πριν ενεργοποιήσει τις επίσημες συνομιλίες σχετικά με την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η May αναμένεται να εμφανιστεί βέβαιη απέναντι στους σκοτσέζους για το τι μπορεί να πετύχει το Ηνωμένο Βασίλειο στο μέλλον ως μία ενωμένη χώρα.
"Η πολτική δεν είναι ένα παιχνίδι και η διαχείριση των αποκεντρωμένων δημοσίων υπηρεσιών στη Σκοτία είναι πολύ σημαντική για να παραμεληθεί", τονίζει χαρακτηριστικά η May σε ένα από τα αποσπάσματα της ομιλίας της.
Παράλληλα, κρούει τον κώδωνα αναφορικά με το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων της Σκοτίας τονίζοντας ότι, σε περίπτωση ανεξαρτητοποίησης, θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο και ότι είναι ένα ζήτημα που "δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ένα παιχνίδι".
Υπενθυμίζουμε ότι η Σκοτία, σε αντίθεση με το υπόλιπο Ηνωμένο Βασίλειο, ψήφισε υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γεγονός που έχει δώσει αφορμή στην ηγέτη της, Nicola Sturgeon, να κάνει λόγο για πιθανό νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση από την ένωση της Γηραιάς Αλβιώνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης