Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ινδική οικονομία καταρρέει, με την «απονομισματοποίηση» να συντρίβει τις επιχειρήσεις

Η ινδική οικονομία καταρρέει, με την «απονομισματοποίηση» να συντρίβει τις επιχειρήσεις
Το Φεβρουάριο του 2017, ο Δείκτης Στελεχών Πωλήσεων (SMI), έπεσε στις 60.2 μονάδες, το χαμηλότερο σημείο εδώ και 3 χρόνια
Ο Δείκτης Στελεχών Πωλήσεων (SMI), ένας από τους πρώτους μηνιαίους δείκτες της Ινδικής οικονομικής δραστηριότητας, δείχνει για τον Φεβρουάριο του 2017, τα καταστροφικά επακόλουθα της πολιτικής «απονομισματοποιήση» που ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2016 η ινδική κυβέρνηση, με στόχο να πατάξει την διαφθορά και το «μαύρο χρήμα».
Το Φεβρουάριο ο δείκτης έπεσε στις 60,2 μονάδες, το χαμηλότερο σημείο εδώ και 3 χρόνια.



Τα στελέχη πωλήσεων, αναφέρουν μια μεγάλη πτώση στις μηνιαίες πωλήσεις, τόσο για τον καταναλωτικό, όσο και για τον βιομηχανικό τομέα, με τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που ασχολούνται κατά κύριο λόγο με τις συναλλαγές σε μετρητά, να έχουν πληγεί περισσότερο.



Επιπλέον, η πολιτική κατά των μετρητών, είχε ως αποτέλεσμα τη συνολική αύξηση των τιμήν, με τον αντίστοιχο δείκτη τιμών να ανεβαίνει στις 53,6 μονάδες, τιμές που είχε να πλησιάσει από την άνοιξη του 2013, όταν το ινδικό νόμισμα αποτιμούταν στις 53,92 ρουπίες το δολάριο.
Αυτή τη στιγμή η ισοτιμία βρίσκεται στις 67,29 ρουπίες το δολ., με την μείωση της αξίας του έναντι του αμερικανικού νομίσματος, να αναμένεται να συνεχιστεί.



Συνολικά, τα στοιχεία του Φεβρουαρίου δείχνουν μια ασταθή κατάσταση για τις ινδικές επιχειρήσεις, που αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις, μιας αγοράς με σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα εμπιστοσύνης, αργές μηνιαίες πωλήσεις και υψηλότερες τιμές, οι οποίες προκαλούνται από την νομισματική πολιτική που ακολουθεί η χώρα από τον Δεκέμβριο του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης