Τελευταία Νέα
Διεθνή

New York Times: Οι γυναίκες πίσω από τα ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης - Που στοχεύουν

New York Times: Οι γυναίκες πίσω από τα ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης - Που στοχεύουν
Ενώ κάποιες επικεφαλής των ακροδεξιών κομμάτων ανήκουν σε πολιτικές δυναστείες, όπως στην περίπτωση της Le Pen, άλλες είναι αυτοδημιούργητες
Τι κοινό έχουν οι Marine Le Pen (Γαλλία), Frauke Petry (Γερμανία), Siv Jensen (Νορβηγία) και Pia Kjaersgaard (Δανία);
Είναι γυναίκες και επικεφαλής ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη, οι οποίες είναι δίνουν δυναμικό παρών στο νέο κύμα του λαϊκισμού που σαρώνει όλη την Ήπειρο.
«Ηγούνται ή ανέλαβαν πρόσφατα τα ηνία, αυτών που μέχρι πρότινος θεωρούνται περιθωριακά κόμματα, προωθώντας τις εξτρεμιστικές απόψεις τους για το πολιτικό ρεύμα και επιδιώκουν να προσελκύσουν εκείνους τους ανθρώπους που κάποτε απέφευγαν τα κόμματα τους: τις γυναίκες» σχολιάζει η New York Times σε σχετικό δημοσίευμα.
Εξάλλου, κάποιοι καλοβλέπουν το υψηλότερο αξίωμα της χώρας τους, όπως η Marine Le Pen, η οποία είναι υποψήφια στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, η οποία αν κερδίσει θα είναι ο πρώτος ακροδεξιός εκλεγμένος ηγέτης της Ευρώπης.
«Πόσο ασυνήθιστο είναι μια ηγείται ένα αντι-μεταναστευτικό κόμμα;
Όσο ασυνήθιστο είναι για μια γυναίκα να ηγείται οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος.
Ενώ κάποιες ανήκουν σε πολιτικές δυναστείες, όπως στην περίπτωση της Le Pen, άλλες είναι αυτοδημιούργητες» επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα.
Και πλέον το ερώτημα που τίθεται είναι: οι ακροδεξιές ηγέτες κομμάτων προσελκύουν γυναίκες ψηφοφόρους;
Όχι πάρα πολλές, αλλά αρχίζουν να το κάνουν, αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Σύμφωνα εξάλλου με μια μελέτη που διενεργήθηκε σε 17 χώρες από Σουηδούς και Ολλανδούς επιστήμονες και δημοσιεύθηκε στα τέλη του 2015, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες είναι λιγότερο πιθανό -σε σχέση με τους άνδρες- να ψηφίσουν υπέρ αυτού που η μελέτη αποκάλεσε «λαϊκιστική ριζοσπαστική δεξιά», αλλά όχι επειδή οι γυναίκες είναι κατά αυτής της ιδεολογίας.
Οι άνδρες δεν είναι περισσότερο κατά του μεταναστών ή περισσότερο αυταρχικοί, σε σύγκριση με τις γυναίκες, ούτε οι γυναίκες δηλώνουν πιο δυσαρεστημένες με τις κυβερνήσεις τους.
Αλλά οι γυναίκες δεν ψηφίζουν ακροδεξιά κόμματα γιατί είναι κατά των άκρων.
Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με πολιτικούς επιστήμονες, το χάσμα μεταξύ των φύλων σχετικά με τα ακροδεξιά κόμματα θα μπορούσε να διαφέρει από χώρα σε χώρα και από εκλογές σε εκλογές.
Για την Le Pen «το τεστ θα είναι οι επερχόμενες προεδρικές εκλογές» καταλήγει το ίδιο δημοσίευμα.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης