Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rutte (πρωθ. Ολλανδίας): Στις 15/3 να βάλουμε τέλος στο ντόμινο του λαϊκισμού – Διαφορετικά το χάος…

tags :
Rutte (πρωθ. Ολλανδίας): Στις 15/3 να βάλουμε τέλος στο ντόμινο του λαϊκισμού – Διαφορετικά το χάος…
Τεράστιος κίνδυνος αν στις εκλογές στην Ολλανδία βγει πρώτος ο Wilders υποστήριξε ο Mark Rutte
Την θέση ότι στις 15 Μαρτίου οι Ολλανδοί θα πρέπει με την ψήφο τους να στείλουν το μήνυμα ότι μπαίνει ένα τέλος στο ντόμινο του λαϊκισμού, διαφορετικά επίκειται το οικονομικό χάος διατύπωσε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Mark Rutte.
Ο Rutte επεσήμανε τους κινδύνους αν βγει πρώτος στις εκλογές ο Geert Wilders, ο οποίος ηγείται του αντιευρωπαϊκού Κόμματος της Ελευθερίας.
«Οι Ολλανδοί πρέπει να επιλέξουν στις 15 Μαρτίου να στείλουν ένα μήνυμα στον κόσμο ότι είναι δυνατό να σταματήσει αυτή η τάση.
Εάν όμως ο Wilders πάρει τις περισσότερες ψήφους τότε αυτό θα σημαίνει ότι ένα ακόμα κομμάτι του ντόμινο έπεσε, ανεξάρτητα από το ποιος θα κυβερνήσει.
Μετά το Brexit, τις ΗΠΑ και την Ολλανδία, ακολουθούν Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία.
Εάν δείτε το χάος που υπήρξε στις ΗΠΑ και στη Μ. Βρετανία, τότε είναι απαραίτητο να το αποφύγουμε αυτό» υπογράμμισε ο Rutte.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το Κόμμα της Ελευθερίας του Wilders προηγείται των Φιλελευθέρων του Rutte καθ΄όλη την προηγούμενη περίοδο, αν και η δυναμική του μειώνεται βάσει των τελευταίων μετρήσεων.
Στις δηλώσεις του ο Rutte υποστήριξε ότι η προοπτική να κυβερνήσει ο Wilders συνεπάγεται ένα τεράστιο ρίσκο.
«Δεν έχει να κάνει με το ποιος θα κυβερνήσει.
Έχει να κάνει κυρίως με το μήνυμα που θα σταλεί αν ο Wilders γίνει η πρώτη δύναμη.
Και εάν καταφέρει να πάρει στα χέρια του την εξουσία, κάτι που δεν πρόκειται να γίνει με τη δική μου στήριξη, τότε υπάρχει ο κίνδυνος ύστερα από μια οικονομική ανάκαμψη, να εισέλθει  σε μια τελείως διαφορετική πορεία, από την οποία μπορεί να ανακύψει το χάος» τόνισε ο Rutte.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης