Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lautenschlaeger (ΕΚΤ): Η Γαλλία δεν θα εγκαταλείψει την Ε.Ε. - Δεν βλέπω κραχ στις αγορές

Lautenschlaeger (ΕΚΤ): Η Γαλλία δεν θα εγκαταλείψει την Ε.Ε. - Δεν βλέπω κραχ στις αγορές
Η αξιωματούχος της ΕΚΤ πρόσθεσε πως η πιθανότητα να υπάρξει ένα κραχ στις χρηματαγορές στο εγγύς μέλλον είναι πολύ μικρή
H Γαλλία δεν θα ακολουθήσει το παράδειγμα της Βρετανίας  για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκτιμά η Sabine Lautenschlaeger, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΚΤ.
Η αξιωματούχος της ΕΚΤ πρόσθεσε πως η πιθανότητα να υπάρξει ένα κραχ στις χρηματαγορές στο εγγύς μέλλον είναι πολύ μικρή.
Η Marine Le Pen,  υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας έχει προτείνει η χώρα να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας της, αλλά η Lautenschlaeger, δήλωσε ότι «δεν μπορεί να φανταστεί τη Γαλλία να αποχωρεί από την ΕΕ».
«Τις δυσκολίες τις βιώνει η χώρα στην οποία βρισκόμαστε», εξήγησε η αξιωματούχος της ΕΚΤ, από τη Βρετανία.
 «Δεν είναι ακριβώς παράδειγμα προς μίμηση».
Μιλώντας σε δημοσιογράφους έπειτα από μια εκδήλωση που διοργάνωσε η Γερμανική Ένωση του London School of Economics, η Λάουτενσλεγκερ συμπλήρωσε:
«Πάντοτε κάνεις σχέδια για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, σχεδόν για όλα, αλλά για να είμαι πολύ ξεκάθαρη, δεν έχω κανένα σχέδιο για το ενδεχόμενο η Γαλλία να αποχωρήσει (από την ΕΕ) διότι δεν πιστεύω ότι η Γαλλία θα αποχωρήσει».
Ακόμη, τόνισε πως δεν αναμένει να υπάρξει μεγάλη πτώση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων στο εγγύς μέλλον, αν και αναγνώρισε πως υπάρχουν «αβεβαιότητες», όπως οι προσεχείς εκλογικές αναμετρήσεις στη Γαλλία και στη Γερμανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης