Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN: Ακριβές οι αμερικανικές μετοχές – Θα συνεχιστεί στη Wall Street το «ράλι Trump»;

CNN: Ακριβές οι αμερικανικές μετοχές – Θα συνεχιστεί στη Wall Street το «ράλι Trump»;
«Οι αγορές έχουν αναπτύξει αυξημένες προσδοκίες για τις πολιτικές, οι οποίες όμως μπορεί και να μην εφαρμοστούν»
Οι αμερικανικές μετοχές είναι πιο ακριβές από οποιαδήποτε άλλη στιγμή των τελευταίων 10ετιών, εκτιμά σε δημοσίευμά του το CNN Money, θέτοντας το εύλογο ερώτημα αν το ιστορικό «ράλι Trump» συνεχιστεί, ή αν εν τέλει απογοητεύσει καίρια τους επενδυτές.
Από τις 8 Νοεμβρίου 2016, οπότε και ο Donald Trump εκλέχτηκε πανηγυρικά, ο Dow Jones έχει αυξηθεί κατά 2.700 μονάδες, ενώ και οι τρεις δείκτες της Wall Street σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.
Ο βιομηχανικός Dow συγκεκριμένα, έχει καταγράψει 32 ρεκόρ από τότε, «σπάζοντας» τις 21.000 μονάδες.
Ωστόσο, το αμερικανικό κανάλι υπογραμμίζει ότι οι επιδόσεις των μετοχών δε βασίζονται σε θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη, αλλά μόνο στην αισιοδοξία που έχει αναπτυχθεί στους κύκλους των επενδυτών, λόγω των επικείμενων οικονομικών πολιτικών που θα εφαρμόσει η αμερικανική κυβέρνηση (δημοσιονομική τόνωση μέσω επενδύσεων σε υποδομές, μείωση φορολογικών συντελεστών, χαλάρωση ρυθμιστικού πλαισίου κλπ).
«Οι αγορές έχουν αναπτύξει αυξημένες προσδοκίες για τις πολιτικές, οι οποίες όμως μπορεί και να μην εφαρμοστούν.
Η αγορά είναι ευάλωτη στην απογοήτευση», σχολιάζει σχετικά ο Mark Luschini, επικεφαλής αναλυτής της Janney Capital, ενώ από την πλευρά του ο Michael Block, της Rhino Trading, τονίζει πως «όλη η αισιοδοξία του κόσμου δεν αρκεί για να αλλάξει τα νούμερα»….
«Ανησυχώ για επικείμενη μεγάλη απογοήτευση», προσθέτει…

dow trump rally election
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης