Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα των γαλλικών Αρχών στο σπίτι του συντηρητικού υποψήφιου Προέδρου Fillon

Έρευνα των γαλλικών Αρχών στο σπίτι του συντηρητικού υποψήφιου Προέδρου Fillon
Προς το παρόν η γαλλική Δικαιοσύνη δεν έχει σχολιάσει 
Έφοδο στο σπίτι του συντηρητικού υποψήφιου Προέδρου, Francois Fillon, πραγματοποίησαν σήμερα 2 Μαρτίου 2017 το πρωί οι εγχώριες Αρχές, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για τις παράνομες πληρωμές του Δημοσίου προς τη σύζυγό του Penelope.
Προς το παρόν η γαλλική Δικαιοσύνη δεν έχει σχολιάσει αν υπήρξαν ευρήματα ή νέες εξελίξεις στην υπόθεση «Penelope Gate».
Επισημαίνεται ότι σε δύο εβδομάδες ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων καλείται να παρουσιαστεί ενώπιον της γαλλικής δικαιοσύνης για να απολογηθεί.
Η σύζυγός του και τα παιδιά του εισέπραξαν περίπου 900.000 ευρώ μισθούς από κρατικά ταμεία, χωρίς όμως να εργαστούν ποτέ!
Το γεγονός ότι η δικαιοσύνη τον καταδιώκει με τέτοια επιμονή, ο ίδιος το χαρακτήρισε ως "πολιτική δολοφονία".
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα έρευνες της δικαιοσύνης, δεν έχουν βρεθεί αδιάσειστα στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η Penelope Fillon προσέφερε πραγματική εργασία.
Δεν είχε ταυτότητα εισόδου στο γαλλικό κοινοβούλιο, δεν είχε επαγγελματικό mail στη βουλή ούτε επαγγελματικό τηλέφωνο κλπ.

Γαλλία: Το 75% των Γάλλων επιθυμεί την παραίτηση του Fillon από τον προεκλογικό αγώνα

Την παραίτηση του Francois Fillon, υποψηφίου των Συντηρητικών, από τον προεκλογικό αγώνα επιθυμεί το 75% των Γάλλων, ήτοι τρεις στους τέσσερις Γάλλους, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε σήμερα, Πέμπτη 2 Μαρτίου.
Επιπλέον, με βάση τα στοιχεία που συνέλεξε η Harris Interactive, το 83% των Γάλλων εκτιμά πως ο Fillon θα ηττηθεί στις επικείμενες προεδρικές εκλογές.
Σημειώνεται ότι, η δημοσκόπηση έλαβε χώρα χθες, Τετάρτη, με τον Fillon να έχει ήδη ανακοινώσει πως δε θα αποσυρθεί από τον προεκλογικό αγώνα, παρότι βρίσκεται υπό έρευνα για κακοδιαχείριση δημοσίου χρήματος.
Αξίζει να αναφερθεί ότι, το 77% των ερωτηθέντων δήλωσε πως οι έρευνες για τις εις βάρος του Fillon κατηγορίες δε θα πρέπει να σταματήσουν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.
Από τους συντηρητικούς που ερωτήθηκαν, το 53% επιθυμεί την απόσυρση της υποψηφιότητας Fillon.
Στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ο κεντρώος υποψήφιος Emmanuel Macron έχει διώξει τον Fillon από τη δεύτερη θέση του πρώτου γύρου, ενώ πρώτη παραμένει η Marine Le Pen, ακροδεξιά υποψήφια.
Η Le Pen εκτιμάται πως θα ηττηθεί στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης