Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Την ενοχή της αναμένεται να παραδεχθεί η ZTE - Πωλούσε τεχνολογικό υλικό στο Ιράν

tags :
Bloomberg: Την ενοχή της αναμένεται να παραδεχθεί η ZTE - Πωλούσε τεχνολογικό υλικό στο Ιράν
Η ZTE ενήργησε σε αντίθεση προς την εθνική ασφάλεια ΗΠΑ και τα συμφέροντα της εξωτερικής της πολιτικής, είχε δηλώσει τότε το Υπουργείο Εμπορίου
Η κινεζική εταιρεία κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού ZTE, πλησιάζει σε μια συμφωνία με τις δικαστικές αρχές των ΗΠΑ και αναμένεται να αποδεχτεί την ενοχή της και να πληρώσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε πρόστιμα, λόγω παραβίασης των ομοσπονδιακών νόμων, οι οποίοι απαγορεύουν την πώληση τεχνολογίας των ΗΠΑ στο Ιράν, σύμφωνα με όσα είπε στο Bloomberg, πρόσωπο που γνωρίζει καλά τα γεγονότα.
Η εταιρεία όμως, δεν έχει ακόμη έρθει σε συμφωνία με το Υπουργείο Εμπορίου, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το Υπουργείου Οικονομικών, προειδοποίησε το ίδιο άτομο, αρνούμενο να μιλήσει δημόσια, καθώς οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν οριστικοποιηθεί.
Σημειώνεται επίσης, ότι με τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ να ζητά αλλαγές προσωπικού σε κυβερνητικές υπηρεσίες, μια τελική συμφωνία μπορεί να καθυστερήσει ή ακόμη και να ακυρωθεί.
Η ZTE όμως, αναμένεται να δηλώσει την ενοχή της για συνομωσία με σκοπό τη παραβίαση Έκτακτης Διεθνούς Επείγουσα Πράξης Οικονομικών Δυνάμεων, μεταξύ άλλων κατηγοριών και να πληρώσει κυρώσεις ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε στο Bloomberg η ανώνυμη πηγή.
Εκπρόσωποι της ZTE αρνήθηκαν να σχολιάσουν την είδηση, όπως επίσης και οι εκπρόσωποι των υπουργείων εμπορίου, δικαιοσύνης και οικονομικών των ΗΠΑ.
Μια τέτοια συμφωνία θα ερχόταν ως επιστέγασμα, μιας χρονιάς γεμάτης αβεβαιότητα για την Κινεζική εταιρεία, η οποία είχε τοποθετηθεί, από τον Μάρτιο του 2016, στον κατάλογο των εταιρειών με τις οποίες οι αμερικάνοι προμηθευτές δεν θα μπορούσαν να συνεργαστούν χωρίς πρώτα να λάβουν άδεια.
Η ZTE ενήργησε σε αντίθεση προς την εθνική ασφάλεια ΗΠΑ και τα συμφέροντα της εξωτερικής της πολιτικής, είχε δηλώσει τότε το Υπουργείο Εμπορίου.
Ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές τηλεπικοινωνιακών προϊόντων στο κόσμο και 4η εταιρεία σε πωλήσεις «έξυπνων» κινητών στις Ηνωμένες Πολιτείες, η ZTE συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης