Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες από τον Φεβρουάριο 2017 «φλερτάρει» το πετρέλαιο

Με τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες από τον Φεβρουάριο 2017 «φλερτάρει» το πετρέλαιο
Η τιμή του αργού υποχώρησε κατά 1,7%,  χάνοντας 93 σεντς, στα 52.90 δολάρια το βαρέλι
Την πτωτική τους πορεία συνέχισαν για τρίτη συνεχόμενη συνεδρία, την Πέμπτη 2/3, οι τιμές του πετρελαίου, βρισκόμενες έτσι σε «καλό δρόμο» για να κλείσουν την εβδομάδα στη χαμηλότερη τιμή τους εδώ και τρεις εβδομάδες, μετά από τα στοιχεία της που παρουσίασε η κυβέρνηση των Η.Π.Α. και τα οποία έδειξαν ότι τα εγχώρια αποθέματα αργού σημείωσαν ρεκόρ, την ίδια στιγμή που η παραγωγή έφτασε σε υψηλότερα επίπεδα τη περασμένη εβδομάδα.
Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, η τιμή του αργού υποχώρησε κατά 93 σεντς, μειωμένη κατά 1,7% στα 52.90 δολάρια το βαρέλι.
Αν παραμείνει σε αυτό το επίπεδο, θα είναι η χαμηλότερη από τις 8 Φεβρουαρίου 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.
Στο Λονδίνο, το Brent έχασε 98 σεντς, μια μείωση 1,7%, στα 55,38 δολάρια το βαρέλι.
Τα αποθέματα αργού, των ΗΠΑ, ανήλθαν σε ιστορικά υψηλά την περασμένη εβδομάδα, με αύξηση κατά 1,5 εκατομμύρια βαρέλια, στα 520.200.000, σύμφωνα με τα στοιχεία την αμερικανικής Διοίκησης πληροφοριών ενέργειας.
Η συσσώρευση αυτή, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις εισαγωγές από τη Σαουδική Αραβία, το Ιράκ και τον Καναδά, καθώς και στην ισχυρή εγχώρια παραγωγή, η οποία αυξήθηκε κατά περισσότερο από 9 εκατομμύρια βαρέλια για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα.
«Η αύξηση των αποθεμάτων των ΗΠΑ, υπερκάλυψε μια ακόμη πτώση των εξαγωγών της Σαουδικής Αραβίας τον Φεβρουάριο», δήλωσε ο Joseph George, αναλυτής προϊόντων στη Schneider Electric.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης