Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλα κέρδη 50% για τη μετοχή της Snap στο χρηματιστηριακό «ντεμπούτο» της στη Νέα Υόρκη

Μεγάλα κέρδη 50% για τη μετοχή της Snap στο χρηματιστηριακό «ντεμπούτο» της στη Νέα Υόρκη
Παρά τη ζημιογόνο λειτουργία της εταιρείας και την απουσία δικαιωμάτων ψήφου από τις προσφερόμενες μετοχές της Snap - κάτι πρωτοφανές για IPO στη Wall Street - η IPO υπερκαλύφθηκε κατά 10 φορές
Αύξηση σχεδόν 50% καταγράφει στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Wall Street σήμερα Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017 η τιμή της μετοχής της Snap Inc. - εταιρείας στην οποία ανήκει η δημοφιλής εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης Snapchat - στο «ντεμπούτο» της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Συγκεκριμένα, η τιμή της μετοχής της Snap από τα 17 δολάρια της αρχικής δημόσιας εγγραφής (IPO) της, «εκτινάχθηκε» μέχρι τα 25,20 δολάρια - με άνοδο 48% - αποτιμώντας την εταιρεία (κεφαλαιοποίηση) σε αξία μεγαλύτερη των 30 δισ. δολαρίων, αυξάνοντας την περιουσία του 26χρονου ιδρυτή της, Evan Spiegel, σε 5 δισ. δολάρια.
Το παράδοξο με την «αγάπη» των επενδυτών για την Snap είναι πως αποτελεί μια ζημιογόνο εταιρεία.
Κατά τη διάρκεια του 2016, ο κύκλος εργασιών της επταπλασιάθηκε, όμως μαζί αυξήθηκε και η καθαρή ζημία της, κατά 38%.
Παρά τη ζημιογόνο λειτουργία της εταιρείας και την απουσία δικαιωμάτων ψήφου από τις προσφερόμενες μετοχές της Snap - κάτι πρωτοφανές για IPO στη Wall Street - η IPO υπερκαλύφθηκε κατά 10 φορές.
Τα μηνύματα κοινωνικής δικτύωσης που ανταλλάσσουν οι χρήστες του δημοφιλούς δικτύου Snapchat της Snap έχουν την ιδιαιτερότητα να αυτοκαταστρέφονται (εκ σχεδιασμού) λίγη ώρα μετά την ανάγνωσή τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης