Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη Wall Street είναι η αθέτηση των υποσχέσεων του Trump

CNBC: Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη Wall Street είναι η αθέτηση των υποσχέσεων του Trump
«Αν δεν υπάρξει φορολογική μεταρρύθμιση, χαλάρωση του ρυθμιστικού πλαίσιου, επενδύσεις σε υποδομές και αύξηση των αμυντικών δαπανών, τότε η αγορά θα έχει σοβαρό πρόβλημα»
Με αφορμή τις αλλεπάλληλες συγκρίσεις της τωρινής ξέφρενης πορείας της Wall Street με αυτήν το 1987, το CNBC τονίζει ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος δεν είναι ένας από αυτούς που προεξοφλούν οι επενδυτές.
Το 1987 ο Dow Jones αύξησε την αξία του κατά 30% από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο, ένα άνευ προηγουμένου ράλι.
Η κατάληξη όμως ήταν η γνωστή σε όλους «Black Monday», η 19η Οκτωβρίου του 1987 που οι αμερικανικές αγορές έχασαν το ένα τέταρτο της αξίας τους μέσα σε λίγες ώρες.
Επισημαίνεται ότι όπως τον Ιανουάριο του 2017 ο βιομηχανικός δείκτης πέρασε τις 20.000 μονάδες, τον αντίστοιχο μήνα του 1987 είχε «σπάσει» τις 2.000.
Ο Ron Insana, αρθογράφος του αμερικανικού καναλιού, αν και παραδέχεται τις ομοιότητες του 1987 με το 2017, επισημαίνει ότι διαπιστώνονται και ορισμένες βασικές διαφορές, όπως τα χαμηλά επιτόκια που εφαρμόζει τώρα η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Η.Π.Α. (Federal Reserve) και οι αισθητά χαμηλότερες αποδόσεις στα αμερικανικά ομόλογα.
«Το πραγματικό ρίσκο είναι μία πιθανή αποτυχία της κυβέρνησης Trump να εφαρμόσει τις οικονομικές πολιτικές που έχει υποσχεθεί.
Αν δεν υπάρξει φορολογική μεταρρύθμιση, χαλάρωση του ρυθμιστικού πλαίσιου, επενδύσεις σε υποδομές και αύξηση των αμυντικών δαπανών, τότε η αγορά θα έχει σοβαρό πρόβλημα.
Προς το παρόν, οι συγκρίσεις με το 1987 είναι βιαστικές», συμπεραίνει ο αναλυτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης