Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yahoo: Κανένα μπόνους για τη Meyer - Τα κορυφαία της στελέχη, είναι υπεύθυνα για τη διαρροή δεδομένων

tags :
Yahoo: Κανένα μπόνους για τη Meyer - Τα κορυφαία της στελέχη, είναι υπεύθυνα για τη διαρροή δεδομένων
Οι δικηγόροι της εταιρείας ανέλαβαν επίσης, μέρος της ευθύνης για τη μη επαρκή διερεύνηση
Η Yahoo ανέφερε την Τετάρτη 1/3, ότι ανώτατα στελέχη της απέτυχαν να κατανοήσουν και να διερευνήσουν τη παραβίαση της ασφάλειας που συνέβη το 2014 και επηρέασε περισσότερους από 500 εκατομμύρια λογαριασμούς, σύμφωνα με ανακοίνωση από το διοικητικό της συμβούλιο.
Από την εξέταση διαπιστώθηκαν σφάλματα σε διάφορα επίπεδα.
Υπήρξε μια διακοπή στην εσωτερική πληροφόρηση, τη διαχείριση και την επικοινωνία γύρω από την παραβίαση, αναφέρει η εταιρεία.
Οι δικηγόροι της εταιρείας ανέλαβαν επίσης, μέρος της ευθύνης για τη μη επαρκή διερεύνηση.
Μετά από την έρευνα, η οποία διενεργήθηκε από ανεξάρτητη επιτροπή, το διοικητικό συμβούλιο της Yahoo, αποφάσισε να μην απονείμει στη Διευθύνουσα Σύμβουλο Marissa Mayer, το μπόνους της σε μετρητά το 2016.
Επιπλέον, ο κορυφαίος δικηγόρος της εταιρείας παραιτήθηκε την 1 Μαρτίου, ενώ η επιτροπή ζήτησε από τη Yahoo, να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στον κυβερνοχώρο της.
Η Mayer προσφέρθηκε επίσης, να παραιτηθεί από το μπόνους μετοχών που δικαιούται για το 2017, κάτι το οποίο το διοικητικό συμβούλιο αποδέχθηκε.
Τον Σεπτέμβριο, η Yahoo, η οποία έχει συμφωνήσει να πωλήσει τον πυρήνα των δραστηριοτήτων της στη Verizon Communications, από το 2016, ανακοίνωσε ότι χάκερ διείσδυσαν στο δίκτυό της, στα τέλη του 2014 και υπέκλεψαν προσωπικά δεδομένα από περισσότερους από 500 εκατομμύρια χρήστες.
Στα κλεμμένα δεδομένα, όπως έχει αναφέρει η εταιρεία περιλαμβάνονται ονόματα, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ημερομηνίες γέννησης, αριθμοί τηλεφώνου και κρυπτογραφημένοί κωδικοί πρόσβασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης