Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Νέο ιστορικό χαμηλό κατέγραψαν οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας - Στις 223.000 συνολικά

ΗΠΑ: Νέο ιστορικό χαμηλό κατέγραψαν οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας - Στις 223.000 συνολικά
Ο χαμηλός ρυθμός απολύσεων αντανακλά την ισχυρή θέση στην οποία βρίσκεται η αγορά εργασίας της χώρας
Νέα μείωση κατέγραψαν οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ κατά την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου, σημειώνοντας νέο ιστορικό χαμηλό στην περίοδο μετά την ύφεση της χώρας.
Συγκεκριμένα, για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 25 Φεβρουαρίου, οι νέες αιτήσεις μειώθηκαν κατά 19.000, στις 223.000 συνολικά, αντανακλώντας τη δυναμική που διατηρεί η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ.
Μάλιστα, τα εν λόγω αποτελέσματα αποδείχθηκαν κατά πολύ χαμηλότερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων του MarketWatch, στις 245.000 αιτήσεις.
Πλέον, σύμφωνα με τα σημερινά (2/3) στοιχεία του αμερικανικού Υπουργείου Εργασίας, οι νέες αιτήσεις βρίσκοντα κάτω από το όριο των 300.000 για 104 συνεχόμενες εβδομάδες, με τις επικρατούσες συνθήκες να καταδεικνύουν ότι θα καθυστερήσει να διαφοροποιηθεί η κατάσταση.
Σε ότι αφορά τον μέσο όρο τεσσάρων εβδομάδων, ο οποίος αποτελεί πιο σταθερό μέτρο σύγκρισης για την αγορά, οι αιτήσεις υποχώρησαν κατά 6.250, στις 234.250 συνολικά, όντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 1973.
Να σημειώσουμε ότι η σταθερή ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας έχει δημιουργήσει εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας, με την κυβέρνηση να αναμένει επίσης ισχυρή στελέχωση εντός της χώρας για τον Φεβρουάριο του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης