Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η Ελλάδα το εννοεί όταν αναφέρεται σε ίδρυση Διαστημικής Υπηρεσίας…

Bloomberg: Η Ελλάδα το εννοεί όταν αναφέρεται σε ίδρυση Διαστημικής Υπηρεσίας…
Το πρακτορείο υπογραμμίζει ότι η παρουσία της ελληνικής κυβέρνησης στο Mobile World Congress της έχει κοστίσει 400.000 ευρώ!
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδας εμφανίζεται πάρα πολύ σοβαρός σε ό,τι αφορά την ίδρυση Διαστημικής Υπηρεσίας για τη χώρα, σχολιάζει σε σχετικό του δημοσίευμα το πρακτορείο Bloomberg.
«Η Ελλάδα είναι μία από τις λίγες χώρες της Ευρώπης που δεν διαθέτει διαστημική υπηρεσία.
Η Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία θα συντονίζει δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, προκειμένου να πραγματοποιήσει την καλύτερη δυνατή χρήση των δυνατοτήτων της χώρας στους τομείς των διαστημικών εφαρμογών και της δορυφορικής», δήλωσε στο αμερικανικό πρακτορείο ο Νίκος Παππάς, ο οποίος παρευρίσκεται στο φόρουμ Mobile World Congress της Βαρκελώνης.
Το Bloomberg αναφέρει ότι τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για την Υπηρεσία αποσκοπούν στην καταπολέμηση του «brain drain», ή αλλιώς της μαζικής μετανάστευσης ταλέντων της χώρας στο εξωτερικό, ενώ επικαλείται και την έκθεση της ΤτΕ που κάνει λόγο για 427.000 μορφωμένους ανθρώπους που άφησαν την Ελλάδα από το ξεκίνημα της κρίσης.
«Η νέα Υπηρεσία θα δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας και θα προσφέρει στους Έλληνες επιστήμονες που έχουν μεταναστεύσει, να επιστρέψουν», διαμήνυσε ο κ. Παππάς.
Σημειώνεται ότι η χώρα μας δεν έχει κανέναν δορυφόρο.
Ο Hellas Sat 3, που κατασκευάστηκε από τη βρετανική Inmarsat και την ελληνική Hellas Sat Consortium, είναι επί του παρόντος υπό επιδιόρθωση στις Κάννες της Γαλλίας και αναμένεται να τεθεί σε τροχιά από τη Γαλλική Γουιάνα, στις 28 Ιουνίου 2017.
«Στις αρχές του καλοκαιριού ο Hellas Sat 3, ο οποίος θα κινηθεί θέση στην ελληνική τροχιακή θέση, θα διευρύνει σημαντικά την ικανότητα της χώρας να φιλοξενήσει δορυφορικές εφαρμογές», συμπλήρωσε ο υπουργός.
Το Bloomberg, αφού επισημάνει πως ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σχολιάσει πως ο κ. Παππάς είναι… από άλλον πλανήτη, με αφορμή τη Διαστημική Υπηρεσία, υπενθυμίζει πως και το 2013 η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά είχε εκφράσει την πρόθεση να δημιουργήσει μια βάση εκτόξευσης διαστημικών πυραύλων στην Καλαμάτα.
Καταλήγοντας, το δημοσίευμα τονίζει ότι ο κ. Παππάς έχει εκφράσει τη θέλησή του να δώσει ώθηση και στις startups, ενώ υπογραμμίζει ότι η παρουσία της ελληνικής κυβέρνησης στο Mobile World Congress της έχει κοστίσει 400.000 ευρώ!



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης