Τελευταία Νέα
Διεθνή

Novak (Ρωσία): Είναι ακόμα νωρίς να πούμε αν η συμφωνία του ΟΠΕΚ θα επεκταθεί

Novak (Ρωσία): Είναι ακόμα νωρίς να πούμε αν η συμφωνία του ΟΠΕΚ θα επεκταθεί
Ο ρώσος υπουργός Ενέργειας εκτιμά ότι κατά το τρέχον έτος, η τιμή του Brent θα κυμανθεί μεταξύ των 55 με 60 δολαρίων ανά βαρέλι
Στη συμφωνία του ΟΠΕΚ για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου αναφέρθηκε για ακόμα μία φορά ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak, τονίζοντας ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να συζητάει κανείς ενδεχόμενη επέκτασή της.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, ο Novak τόνισε πως "είναι πολύ νωρίς για να πούμε εάν η συμφωνία για πετρέλαιο θα επεκταθεί και κατά το δεύτερο μισό του έτους", ωστόσο τονίζει ότι η τωρινή συμφωνία "προβλέπει τη δυνατότητα επέκτασης".
"Είναι πρόωρο να πούμε τι θα συζητηθεί τον Μάιο", ανέφερε ο Novak σχετικά με τη συνάντηση που θα πραγματοποιήσουν τότε τα μέλη της συμφωνίας, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι "η τεχνική δυνατότητα επέκτασης της συμφωνίας πρόβλέπεται από τα όσα έχουν συμφωνηθεί ως τώρα".
Επιπλέον, δήλωσε ότι οι μελλοντικές κινήσεις των χωρών που συμμετέχουν στη συμφωνία θα εξαρτηθεί από τις εξαγωγές των άλλων παραγωγών, και ιδιαιτέρως των ΗΠΑ, Κίνα και Νορβηγία, οι οποίες θα επηρεάσουν την ισορροπία ανάμεσα στην παγκόσμια προσφορά και τη ζήτηση.
Σε ότι αφορά την παραγωγή σχιστολιθικού στις ΗΠΑ, ο Novak εκτιμά ότι θα υπάρξει άνοδος της τάξεως των 400 με 500 χιλ. βαρέλια ημερησίως, αναθεωρώντας κατά περίπου 100 χιλ. βαρέλια τις αρχικές του εκτιμήσεις.
Ο ρώσος υπουργός Ενέργειας επανέλαβε τη δέσμευση της Ρωσίας απέναντι στη συμφωνία, η οποία θα έχει υλοποιηθεί πλήρως πριν από τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, ωστόσο επεσήμανε πως εάν η συμφωνία δεν επεκταθεί, η παραγωγή της χώρας θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 548-551 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Αναφορικά με τις τιμές του πετρελαίου, ο Novak προβλέπει ότι η τιμή του Brent θα κυμανθεί μεταξύ των 55 με 60 δολαρίων ανά βαρέλι, ενώ σε ότι αφορά την τιμή του πετρελαίου των Ουραλίων (που παράγεται στη χώρα) αναμένεται να κυμανθεί γύρω στα 52 με 57 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης