Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Άρση ασυλίας της Marine Le Pen λόγω των φωτογραφιών για το ISIS

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Άρση ασυλίας της Marine Le Pen λόγω των φωτογραφιών για το ISIS
H υποψήφια στις γαλλικές προεδρικές εκλογές είχε αναρτήσει στο twitter φωτογραφίες από τις φρικαλεότητες του ISIS
Την άρση, με άμεση ισχύ, της κοινοβουλευτικής ασυλίας της υποψήφιας για την γαλλική προεδρία Marine Le Pen ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έπειτα από σχετικό αίτημα της γαλλικής δικαιοσύνης, επειδή η ίδια ανήρτησε στο Twitter φωτογραφίες από φρικαλεότητες που έχει διαπράξει το ISIS.
Η άρση αυτή αφορά μόνο την έρευνα για την υπόθεση με τις φωτογραφίες κι όχι αυτή της οποίας αποτελεί επίσης αντικείμενο έρευνας η Le Pen και αφορά τις υποψίες για εικονικές θέσεις εργασίας βοηθών βουλευτών του κόμματός της, του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
«Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα είναι σαφές: μια μεγάλη πλειοψηφία τάσσεται υπέρ της άρσης της ασυλίας», δήλωσε μετά την ψηφοφορία των Ευρωβουλευτών ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος προήδρευσε των συζητήσεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Η σημερινή ψηφοφορία που έγινε δι' ανατάσεως της χειρός από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επικύρωσε απόφαση που είχε ληφθεί την Τρίτη από την Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του νομοθετικού σώματος της ΕΕ.
Η Le Pen η οποία ηγείται του κόμματός της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αποτελεί αντικείμενο έρευνας στη Γαλλία επειδή ανήρτησε στο Twitter τον Δεκέμβριο του 2015 τρεις σοκαριστικές φωτογραφίες από εκτελέσεις στις οποίες προχώρησε το ISIS, συμπεριλαμβανομένου του αποκεφαλισμού του Αμερικανού δημοσιογράφου James Foley.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης