Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πεντάγωνο: Το Ισλαμικό Κράτος διαθέτει από 12.000 έως 15.000 μαχητές σε Ιράκ και Συρία

Πεντάγωνο: Το Ισλαμικό Κράτος διαθέτει από 12.000 έως 15.000 μαχητές σε Ιράκ και Συρία
Ο κ. Townsend επισήμανε ωστόσο ότι παρά τα σοβαρότατα πλήγματα που έχουν δεχτεί, οι τζιχαντιστές συνεχίζουν να συνιστούν έναν επικίνδυνο εχθρό
Από 12.000 έως 15.000 υπολογίζεται ο εναπομείναντας αριθμός των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους σε Συρία και Ιράκ, σύμφωνα με τον αντιστράτηγο Stephen Townsend, διοικητή του Διεθνούς Συνασπισμού κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης.
«Η καλύτερη εκτίμηση που οι υπηρεσίες πληροφοριών μπορεί να δώσουν σήμερα είναι ότι το ISIS διαθέτει 12.000 με 15.000 τζιχαντιστές στο Ιράκ και την Συρία.
Σχεδόν όλα τα μέλη της συνοδείας του Abu Bakr al-Baghdadi (αρχηγός του ISIS) έχουν σκοτωθεί τους τελευταίους έξι με εννέα μήνες σε στοχευμένα αεροπορικά πλήγματα», ανέφερε ο αντιστράτηγος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Αμερικανικό Πεντάγωνο μέσω βιντεο-κλήσης από την Βαγδάτη.
Σημειώνεται ότι η πιο πρόσφατη εκτίμηση του Πενταγώνου για το 2015 και το 2016, έκανε λόγο για 20.000 με 30.000 μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης στη Μέση Ανατολή.
Ο κ. Townsend επισήμανε ωστόσο ότι παρά τα σοβαρότατα πλήγματα που έχουν δεχτεί, οι τζιχαντιστές συνεχίζουν να συνιστούν έναν επικίνδυνο εχθρό:
«Δεν αναμένω μια αιφνίδια κατάρρευση του ηθικού του ISIS στην Μοσούλη.
Κάποιοι από αυτούς τους μαχητές θα δραπετεύσουν μπροστά στην προέλαση των ιρακινών δυνάμεων.
Αλλά οι υπόλοιποι θα συνεχίσουν να υπακούουν διαταγές ή να πολεμούν έως θανάτου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης