Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αssociated Press: Εν μέσω διαδηλωτών οι συζητήσεις Αθήνας - πιστωτών για το πρόγραμμα διάσωσης

Αssociated Press: Εν μέσω διαδηλωτών οι συζητήσεις Αθήνας - πιστωτών για το πρόγραμμα διάσωσης
Τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών αναζητούν περαιτέρω μειώσεις στις συντάξεις και στη φορολογία εισοδήματος αλλά και αλλαγές στα εργασιακά  ενώ η αριστερή κυβέρνηση ισχυρίζεται, πως θα διασφαλίσει αντισταθμιστικά μέτρα για τις απώλειες
Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα 1/3/2017 στo κέντρο της  Αθήνας  για τα μέτρα λιτότητας αλλά και στις συνομιλίες της κυβέρνησης με τους θεσμούς, αναφέρεται δημοσίευμα του  Αssociated Press.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, περίπου 1.500 διαδηλωτές  συγκεντρώθηκαν έξω από το Χίλτον, όπου είχαν συνάντηση υπουργοί της αριστερής κυβέρνησης με τους πιστωτές της χώρας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα νέα μέτρα λιτότητας.
Η διαδήλωση, αναφέρει το Αssociated Press, οργανώθηκε από εργατικό συνδικάτο το οποίο πρόσκειται στο ΚΚΕ (σ.σ. ΠΑΜΕ), που αντιτάσσεται με συνεχείς κινητοποιήσεις από το 2010 στα προγράμματα διάσωσης.
Το Αssociated Press αναφερόμενο στις διαπραγματεύσεις θεσμών -κυβέρνησης επισημαίνει, πως ξεκίνησαν και πάλι την Τρίτη 28/2/2017.
Τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών αναζητούν περαιτέρω μειώσεις στις συντάξεις και στη φορολογία εισοδήματος αλλά και αλλαγές στα εργασιακά  ενώ η αριστερή κυβέρνηση ισχυρίζεται, πως θα διασφαλίσει αντισταθμιστικά μέτρα για τις απώλειες, επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
Μια επιτυχής έκβαση των συνομιλιών θα αποδεσμεύσει κεφάλαια από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης και η Ελλάδα θα αποφύγει τον Ιούλιο 2017 τη χρεοκοπία, καταλήγει το ρεπορτάζ του Αssociated Press.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης