Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποδυναμωμένος και μόνος οδεύει στις γαλλικές προεδρικές εκλογές (23/4/2017) ο Fillon

Αποδυναμωμένος και μόνος οδεύει στις γαλλικές προεδρικές εκλογές (23/4/2017) ο Fillon
Ο Fillon στηρίζεται πλέον μόνο από τη δεξιά, καθώς το κεντροδεξιό κόμμα UDL ανακοίνωσε πως αναστέλλει τη συνεργασία μαζί του
Αποδυναμώνεται η υποψηφιότητα του Francois Fillon ενόψει των προεδρικών εκλογών της 23ης Απριλίου 2017.
Ο Fillon,που διακήρυξε σήμερα 1/3/2017 πως θα παραμείνει στην εκλογική κούρσα παρά τις κατηγορίες εναντίον του για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος,  στηρίζεται πλέον μόνο από τη δεξιά, καθώς το κεντροδεξιό κόμμα UDL ανακοίνωσε πως αναστέλλει τη συνεργασία μαζί του. 
Το UDI προβλέπεται να συγκαλέσει την ερχόμενη εβδομάδα το εκτελεστικό του γραφείο, για να αποφασίσει εάν η «αναστολή» θα μετατραπε σε οριστική διακοπή της συνεργασίας.
Ο πρόεδρος του κόμματος Jean Claude Lagarde είχε σκληρά διαπραγματευθεί για την τοποθέτηση ενός μεγάλου αριθμού κεντρώων υποψηφίων (περίπου 70) σε εκλόγιμες περιοχές της δεξιάς, κατά τις βουλευτικές που θα ακολουθήσουν τον Ιούνιο 2017.
Να σημειωθεί ότι λίγο πριν την απόφαση του UDL  ο Bruno Le Mer, σημαντικό στέλεχος της κεντροδεξιάς και υποψήφιος κατά τη διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών, υπέβαλε την παραίτησή του και σταμάτησε τη συνεργασία που είχε στο πλαίσιο της καμπάνιας του Fillon.
Εξήγησε την απόφαση εξ' αιτίας του ότι «ο  Fillon παραμένει υποψήφιος, ενώ στις 26 Ιανουαρίου είχε δηλώσει ότι θα απέσυρε την υποψηφιότητα του στην περίπτωση που του απαγγελθεί κατηγορία».
Ο Le Mer ότι οι δικές του αρχές δεν του επιτρέπουν να συνεχίσει την καμπάνια του Fillon.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης