Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δε θα λάβουν μπόνους 8 ανώτατα στελέχη της Wells Fargo για το 2016, ελέω σκανδάλου

Δε θα λάβουν μπόνους 8 ανώτατα στελέχη της Wells Fargo για το 2016, ελέω σκανδάλου
Μεταξύ αυτών είναι και ο επικεφαλής Οικονομικών Υπηρεσιών (CFO), John Shrewsberry
Οκτώ ανώτατα στελέχη της Wells Fargo δε θα λάβουν το καθιερωμένο μπόνους για το έτος 2016, καθώς η μεγαλύτερη τράπεζα λιανικής στις Η.Π.Α. προσπαθεί να τιμωρήσει τους υπεύθυνους για το σκάνδαλο αυθαίρετης δημιουργίας λογαριασμών πελατών.
Μεταξύ αυτών είναι και ο επικεφαλής Οικονομικών Υπηρεσιών (CFO), John Shrewsberry.
Μάλιστα, η Wells Fargo δε θα μείνει εκεί…
Θα ζητήσει και επιστροφή του 50% από το τριετές μπόνους που είχαν λάβει το 2014 τα οκτώ στελέχη, για τις ικανοποιητικές επιδόσεις των μετόχων της τράπεζας.
Η Wells Fargo ταλανίζεται από το σκάνδαλο σχετικά με τους λογαριασμούς πελατών το οποίο έπληξε για τα καλά την αξιοπιστία της, με την πρώτη «καμπάνα» από τις εγχώριες Αρχές να είναι 185 εκατ. δολάρια, ωστόσο μπορεί να υπάρξουν νέα πρόστιμα στο μέλλον.
Η τράπεζα είχε δημιουργήσει 2 εκατ. λογαριασμούς καταθέσεων και πιστωτικών καρτών στο όνομα πελατών της οι οποίοι ουδέποτε την είχαν εξουσιοδοτήσει να το πράξει, με στόχο την είσπραξη πριμ παραγωγικότητας από τα εμπλεκόμενα ευφάνταστα τραπεζικά στελέχη.
Υπενθυμίζεται ότι τα κέρδη της τράπεζας το δ' 3μηνο 2016 παρουσίασαν οριακή ετήσια πτώση της τάξης του 5%, βρισκόμενα στα 5,27 δισ. ή 0,96 δολάριο ανά μετοχή, λίγο χαμηλότερα από το 1 δολάριο ανά μετοχή που προέβλεπε η πλειοψηφία των αναλυτών.
Τα έσοδα για το ίδιο χρονικό διάστημα ανήλθαν στα 21,58 δισ. δολάρια, όσο και το αντίστοιχο 3μηνο του 2015, με τις προβλέψεις ωστόσο να κάνουν λόγο για 22,45 δισ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης