Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νιγηρία: Τα μέλη του ΟΠΕΚ πρέπει να μειώσουν το κόστος παραγωγής για να ανταγωνιστούν τις ΗΠΑ

Νιγηρία: Τα μέλη του ΟΠΕΚ πρέπει να μειώσουν το κόστος παραγωγής για να ανταγωνιστούν τις ΗΠΑ
Ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας, Emmanuel Ibe Kachikwu, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η συμφωνία του Οργανισμού παρέχει στήριξη στις τιμές
Στο γεγονός ότι τα μέλη του ΟΠΕΚ οφείλουν να μειώσουν το κόστος παραγωγής προκειμένου να ανταγωνιστούν τους παραγωγούς σχιστολιθικού, αναφέρθηκε σήμερα (1/3) ο υπουργός Πετρελαίου της Νιγηρίας, Emmanuel Ibe Kachikwu, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.
Συγκεκριμένα, ο Kachikwu τόνισε ότι "αυτό που είναι βασικό είναι το τί μπορούν να κάνουν οι χώρες του ΟΠΕΚ σε θέματα κόστους και διαφοροποίησης", καθώς η ανάκμαψη της παραγωγής σχιστολιθικού στις ΗΠΑ δείχνει να περιορίζει οποιαδήποτε σημαντική ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου.
Ωστόσο, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η συμφωνία του Οργανισμού παρέχει στήριξη στις τιμές, ενώ παράλληλα δήλωσε "εντυπωσιασμένος" από τη δουλειά που έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής ο ΟΠΕΚ.
Κατά το 2016, η Νιγηρία είδε την οικονομία της να συρρικνώνεται κατά 1,5%, λόγω των χαμηλότερων εισπράξεων στο πετρέλαιο, το οποίο αποτελεί τα 2/3 των κρατικών εσόδων.
Να σημειώσουμε ότι από τα 13 μέλη του ΟΠΕΚ έχουν εξαιρεθεί από τη συμφωνία η Νιγηρία και η Λιβύη, λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπισαν στην παραγωγή τους κατά το περασμένο έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης