Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Σε υψηλά 70 μηνών ο μεταποιητικός κλάδος τον Φεβρουάριο του 2017 - Στις 55,4 μονάδες ο PMI

Ευρωζώνη: Σε υψηλά 70 μηνών ο μεταποιητικός κλάδος τον Φεβρουάριο του 2017 - Στις 55,4 μονάδες ο PMI
Ολλανδία και Αυστρία κατέγραψαν τις υψηλότερες τιμές μεταξύ των χωρών της ζώνης του ευρώ
Περαιτέρω ενίσχυση κατέγραψε ο μεταποιητικός κλάδος στην Ευρωζώνη τον Φεβρουάριο του 2017, σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη της Markit, καταγράφοντας μάλιστα την υψηλότερη τιμή των τελευταίων 70 μηνών.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 55,4 μονάδες, έναντι 55,2 μονάδων τον Ιανουάριο, παραμένοντας ωστόσο ελαφρώς χαμηλότερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, στις 55,5 μονάδες.
Μεταξύ των οκτώ χωρών που συμπεριλαμβάνονται στην έρευνα της Markit, οι επτά κατέγραψαν βελτίωση στις συνθήκες λειτουργίας τους, με μοναδική εξαίρεση την Ελλάδα, η οποία παρέμεινε σε ρυθμούς συρρίκνωσης.
Αναλυτικότερα, Ολλανδία και Αυστρία κατέγραψαν τις υψηλότερες τιμές, στις 58,3 και 57,2 μονάδες αντίσχτοιχα, ενώ σημαντική ήταν η ενίσχυση του κλάδου και στη Γερμανία, όπου κατέγραψε υψηλό 69 μηνών.
Η επιταχυνόμενη αύξηση της παραγωγής και των νέων εργασιών στον κλάδο είχε θετικές επίδραση στην επιχειρηματική αισιοδοξία και τη δημιουργία θέσεων εργασίας κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου.
Τα επίπεδα επιχειρηματικής εμπιστοσύνης παρέμειναν πολύ κοντά στα ιστορικά υψηλά του Ιανουαρίου, γεγονός που οφείλεται και σε μεγάλο βαθμό στη βελτίωση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης