Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε «καταστολή» η αγορά χρυσού με μικρή πτώση λόγω επικείμενης ομιλίας Trump - Στα 1.249,76 δολ. η τιμή spot

Σε «καταστολή» η αγορά χρυσού με μικρή πτώση λόγω επικείμενης ομιλίας Trump - Στα 1.249,76 δολ. η τιμή spot
Αν και η αβεβαιότητα που προκαλεί μέχρι στιγμής η προεδρία του Trump φαίνεται να ωφελεί τον χρυσό, η αποψινή ομιλία του δημιουργεί νευρικότητα στους επενδυτές, οι οποίοι προτίμησαν να μην τοποθετηθούν στην αγορά προτού ακούσουν τις νέες επισημάνσεις του
Μικρή υποχώρηση κατέγραψε σήμερα Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017 η τιμή του χρυσού, λίγες ώρες πριν την πολυ-αναμενόμενη ομιλία του νέου Αμερικάνου προέδρου, Donald Trump σε κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου, στην οποία οι αγορές προσδοκούν ότι θα παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τα σχέδιά του να μειώσει την εταιρική φορολόγηση στις ΗΠΑ και να αυξήσει τις δαπάνες δημοσίων έργων υποδομής.
Η τιμή spot (άμεσης αγοράς) του χρυσού υποχώρησε κατά 0,23% για να κατέλθει σε 1.249,76 δολάρια ΗΠΑ ανά ουγγιά, με την προθεσμιακή τιμή του πολύτιμου κίτρινου μετάλλου να υποχωρεί κατά 0,67% μέχρι τα 1.250,40 δολάρια.
Χθες, η τιμή spot του χρυσού κατέγραψε την υψηλότερη τιμή της από τις 11 Νοεμβρίου 2016, για να ανέλθει στα 1.263,80 δολάρια ανά ουγγιά.
Αν και η αβεβαιότητα που προκαλεί μέχρι στιγμής η προεδρία του Trump φαίνεται να ωφελεί τον χρυσό, η αποψινή ομιλία του δημιουργεί νευρικότητα στους επενδυτές, οι οποίοι προτίμησαν να μην τοποθετηθούν στην αγορά προτού ακούσουν τις νέες επισημάνσεις του.
Από τους επενδυτές του χρυσού δεν ξέφυγε η χθεσινή προαναγγελία αυξημένων αμυντικών δαπανών στις ΗΠΑ από τον Trump για το 2017, η οποία - οδηγώντας μάλλον σε αύξηση του αμερικανικού δημοσιονομικού ελλείμματος - υποσκάπτει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στο δολάριο και φαίνεται να λειτουργεί ευνοϊκά υπέρ του χρυσού.
Βραχυπρόθεσμα, ο χρυσός θα μπορούσε να ωφεληθεί από μία αναβολή για το εγγύς μέλλον της επόμενης αύξησης των επιτοκίων της Federal Reserve, αντί στην επόμενη προγραμματισμένη διήμερη συνεδρίαση της περίφημης επιτροπής καθορισμού νομισματικής πολιτικής FOMC της Fed στις 14 και 15 Μαρτίου 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης