Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νότια Κορέα: Κατηγορίες για διαφθορά απαγγέλθηκαν στον επικεφαλής της Samsung, Lee Jae-yong

Νότια Κορέα: Κατηγορίες για διαφθορά απαγγέλθηκαν στον επικεφαλής της Samsung, Lee Jae-yong
Οι Νοτιοκορεάτες, φαίνεται πλέον να επιθυμούν, την άμεση και ριζική καταπολέμηση της διαφθορας, κάτι απέναντι στο οποίο μέχρι τώρα εμφανίζονταν παραδοσιακά επιεικείς
Αντιμέτωπος με κατηγορίες για δωροδοκία και κατάχρηση, βρίσκεται από σήμερα Τρίτη, ο επικεφαλής της Samsung Lee Jae-yong, καθιστώντας τον έτσι έναν από τους πλέον εξέχοντες μεγιστάνες του επιχειρηματικού χώρου, που θα οδηγηθούν σε δίκη στη Νότια Κορέα.
Το κατηγορητήριο για τον Lee Jae-yong, ήρθε σαν επιστέγασμα μιας έρευνας 90 ημερών από τις ανακριτικές αρχές, η οποία έχει ήδη οδηγήσει, σε απόδοση κατηγοριών κατά της προέδρου της χώρας Park Geun-hye.
Η σύλληψη του κου Lee, στις 17 Φεβρουαρίου του 2017, ήταν ακόμα μια δραματική εξέλιξη στη προσπάθεια της Ν. Κορέας να αποκόψει τους δεσμούς μεταξύ κράτους και «οικογενειοκρατούμενων» εταιριών, οι οποίες κυριαρχούν στη Νοτιοκορεάτικη οικονομία.
Οι Νοτιοκορεάτες, φαίνεται πλέον να επιθυμούν, την άμεση και ριζική καταπολέμηση της διαφθορας, κάτι απέναντι στο οποίο μέχρι τώρα εμφανίζονταν παραδοσιακά επιεικείς.
Η Samsung αποτελεί ένα σύμβολο δύναμης, για μια χώρα η οποία είδε την οικονομία της να μεταμορφώνεται από αγροτική και να αποτελεί πλέον έναν από τους παγκόσμιους τεχνολογικούς πρωτοπόρους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης