Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cramer (CNBC): Ο στόχος για αύξηση του αμερικανικού ΑΕΠ κατά 3% δεν είναι ρεαλιστικός

Cramer (CNBC): Ο στόχος για αύξηση του αμερικανικού ΑΕΠ κατά 3% δεν είναι ρεαλιστικός
Ο Cramer εκτίμησε πως αν η οικονομία σε παγκόσμιο επίπεδο κινηθεί καλύτερα, τότε αυτό θα βοηθήσει και την αμερικανική οικονομία
Ο στόχος του προέδρου Donald Trump για οικονομική ανάπτυξη 3% ήταν κάπως «μη ρεαλιστικός», δήλωσε σήμερα, τρίτη 28 Φεβρουαρίου, ο Jim Cramer, αναλυτής του CNBC.
Το CNBC υπενθυμίζει πως, σε συνέντευξή του στο Fox, ο Trump δήλωσε πως μέρος των χρημάτων για την προτεινόμενη αύξηση των στρατιωτικών δαπανών θα προκύψει από την επιτάχυνση της ανάπτυξης της οικονομίας.
«Αν μπορούμε να φτάσουμε την ανάπτυξη στο +3% ή και παραπάνω, τότε σίγουρα το παιχνίδι θα αλλάξει», είπε συγκεκριμένα ο Αμερικανός πρόεδρος.
Προεκλογικά, ο Trump είχε δεσμευτεί για ετήσια ανάπτυξη 4%.
«Θα ήταν υπέροχο αν είχαμε τέτοια ανάπτυξη», δήλωσε ο Cramer, ο οποίος, ωστόσο, τόνισε πως αυτό δεν είναι ένα ρεαλιστικό σενάριο.
Πάντως, ο ίδιος εκτίμησε πως αν η οικονομία σε παγκόσμιο επίπεδο κινηθεί καλύτερα, τότε αυτό θα βοηθήσει και την αμερικανική οικονομία.
Σημειώνεται πως το 2016 το ΑΕΠ των ΗΠΑ αυξήθηκε μόλις κατά 1,6%, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση από το 2011.
Το περίεργο παρατηρείται στη βρετανική οικονομία, η οποία παραμένει εξαιρετικά ισχυρή, σύμφωνα με τον αναλυτή του CNBC.
Όπως είπε, «ακόμα περιμένουμε να δούμε τον αντίκτυπο του Brexit, αλλά - προς το παρόν - φαίνεται ότι ο εθνικισμός δεν έχει βλάψει την οικονομία», σπεύδοντας να προσθέσει πως μιλάει μόνο σε βραχυπρόθεσμη βάση.
Πάντως, όπως σημείωσε, οι τράπεζες θα φύγουν από τη Βρετανία και μένει να δούμε ποιο θα είναι το νέο χρηματοπιστωτικό κέντρο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης