Οι καλλιεργητές συνεχίζουν να αυξάνουν τη παραγωγή, όσο το ισοζύγιο τους είναι θετικό
Το γεγονός ότι τα εισοδήματα των αγροτών βρίσκονται υπό πίεση τα τελευταία χρόνια δεν αποτελεί είδηση.
Δυστυχώς όμως για τους καλλιεργητές στις ΗΠΑ, τουλάχιστον σύμφωνα με την ομάδα Global Ag Chemical, της Bank of America, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει άμεσα.
Όπως υποστηρίζει ο Steve Byrne, επικεφαλής της ομάδας, οι καλλιεργητές σιτηρών στις ΗΠΑ είναι εγκλωβισμένοι σε έναν αέναο κύκλο ο οποίος οδηγεί στην υπερτροφοδότηση της αγοράς.
Οι καλλιεργητές συνεχίζουν να αυξάνουν τη παραγωγή, όσο το ισοζύγιο τους είναι θετικό, μη λαμβάνοντας υπόψη την επερχόμενη μείωση των τιμών, τη στιγμή που η προσφορά υπερκαλύπτει τη ζήτηση, αφήνοντας την αγορά με πλεόνασμα αγαθών.
Οι αποδόσεις συνεχίζουν να αυξάνονται χωρίς σημάδια μείωσης, καθώς οι μέθοδοι παραγωγής και η τεχνολογία σποράς συνεχίζουν να βελτιώνονται, με αποτέλεσμα την αύξηση της απόδοσης για το καλαμπόκι, τη σόγια και το στάρι από 1% έως 2% από το 2000.
Αυτό, σύμφωνα με τον κο Byrne, λειτουργεί, σε βάθος χρόνου, αποπληθωριστικά προς τις τιμές τον προσφερόμενων αγαθών.
Αναλυτικότερα:
Η παγκόσμια αύξηση στην απόδοση για το καλαμπόκι, τη σόγια και το στάρι:
Η παγκόσμια παραγωγή καλαμποκιού οδεύει, για το 2017, σε αύξηση 7% σε σχέση με το 2016:
Η παγκόσμια παραγωγή καλαμποκιού είχε επιβραδύνει κατά μόλις 2% τα τελευταία 2 χρόνια, λόγω της πτώσεις της παγκόσμιας παραγωγής χοιρινού:
Τα προς διάθεση αποθέματα καλαμποκιού αναμένεται να βρεθούν το 2017 σε επίπεδα ρεκορ:
www.bankingnews.gr
Δυστυχώς όμως για τους καλλιεργητές στις ΗΠΑ, τουλάχιστον σύμφωνα με την ομάδα Global Ag Chemical, της Bank of America, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει άμεσα.
Όπως υποστηρίζει ο Steve Byrne, επικεφαλής της ομάδας, οι καλλιεργητές σιτηρών στις ΗΠΑ είναι εγκλωβισμένοι σε έναν αέναο κύκλο ο οποίος οδηγεί στην υπερτροφοδότηση της αγοράς.
Οι καλλιεργητές συνεχίζουν να αυξάνουν τη παραγωγή, όσο το ισοζύγιο τους είναι θετικό, μη λαμβάνοντας υπόψη την επερχόμενη μείωση των τιμών, τη στιγμή που η προσφορά υπερκαλύπτει τη ζήτηση, αφήνοντας την αγορά με πλεόνασμα αγαθών.
Οι αποδόσεις συνεχίζουν να αυξάνονται χωρίς σημάδια μείωσης, καθώς οι μέθοδοι παραγωγής και η τεχνολογία σποράς συνεχίζουν να βελτιώνονται, με αποτέλεσμα την αύξηση της απόδοσης για το καλαμπόκι, τη σόγια και το στάρι από 1% έως 2% από το 2000.
Αυτό, σύμφωνα με τον κο Byrne, λειτουργεί, σε βάθος χρόνου, αποπληθωριστικά προς τις τιμές τον προσφερόμενων αγαθών.
Αναλυτικότερα:
Η παγκόσμια αύξηση στην απόδοση για το καλαμπόκι, τη σόγια και το στάρι:
Η παγκόσμια παραγωγή καλαμποκιού οδεύει, για το 2017, σε αύξηση 7% σε σχέση με το 2016:
Η παγκόσμια παραγωγή καλαμποκιού είχε επιβραδύνει κατά μόλις 2% τα τελευταία 2 χρόνια, λόγω της πτώσεις της παγκόσμιας παραγωγής χοιρινού:
Τα προς διάθεση αποθέματα καλαμποκιού αναμένεται να βρεθούν το 2017 σε επίπεδα ρεκορ:
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών