Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρεκόρ δεκαετίας για τις πωλήσεις ακινήτων στις ΗΠΑ

Ρεκόρ δεκαετίας για τις πωλήσεις ακινήτων στις ΗΠΑ
Οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες και μια μικρή μείωση στα επιτόκια των στεγαστικών δανείων, βοήθησε την αύξηση της ζήτησης σε καλύτερα από τα αναμενόμενα επίπεδα
Οι πωλήσεις ακίνητων στις ΗΠΑ, αυξήθηκα τον Ιανουάριο του 2017, στο υψηλότερο σημείο τους από τον Φεβρουάριο του 2007, σημάδι ότι η δυναμική της προηγούμενης χρονιάς θα συνεχιστεί και μέσα στο 2017, πάρα τη περιορισμένη προσφορά, κατοικιών προς πώληση και των αυξημένων τιμών.
Η αύξηση στις πωλήσεις κατοικιών από πρώην ιδιοκτήτες, οι οποίες αποτελούν τη πλειοψηφία των πωλήσεων ακινήτων στις ΗΠΑ, αυξήθηκε τον Ιανουάριο του 2017 κατά 3.3%.
Οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες και μια μικρή μείωση στα επιτόκια των στεγαστικών δανείων, βοήθησε την αύξηση της ζήτησης σε καλύτερα από τα αναμενόμενα επίπεδα.
Οι καταγεγραμμένες κατοικίες αυξήθηκαν κατά 2,4% τον Ιανουάριο, ένα μήνα μετά από το ιστορικό χαμηλό προσφοράς ακινήτων που είχαμε τον Δεκέμβριο του 2016, το χαμηλότερο από 1999.
Η έλλειψη προσφοράς θα μπορούσε να βάλει «φρένο» στην αγορά, αν και η χαμηλή ανεργία και τα αυξανόμενα εισοδήματα ενισχύουν τη ζήτηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης