Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hochtief: Εξετάζει την υποβολή προσφοράς για την κατασκευή του τείχους στα σύνορα ΗΠΑ και Μεξικού

Hochtief: Εξετάζει την υποβολή προσφοράς για την κατασκευή του τείχους στα σύνορα ΗΠΑ και Μεξικού
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της γερμανικής κατασκευαστικής εταιρείας, Marcelino Fernandez Verdes εξέφρασε το ενδιαφέρον για στενότερη συνεργασία με τις ΗΠΑ
Την πρόθεσή της να εργαστεί σε στενότερη βάση με τις ΗΠΑ εξέφρασε σήμερα (28/2) η γερμανική κατασκευαστική εταιρεία Hochtief, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ο Διευθύνων Σύμβουλος, Marcelino Fernandez Verdes, με τα σχέδιά της να περιλαμβάνουν και την ενδεχόμενη κατασκευή του τείχους στα σύνορα ΗΠΑ και Μεξικού.
Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώητηση των δημοσιογράφων για το αν η εταιρεία ενδιαφέρεται για την κατασκευή του τείχους, ο Verdes δήλωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί κάποια σχετική απόφαση, ωστόσο όπως τόνισε "είμαστε ανοιχτοί σε κάθε είδους συμφωνία με τις ΗΠΑ".
Η εν λόγω δήλωση του Verdes έρχεται λίγες μέρες μετά από την ανακοίνωση του αμερικανικής Αντιπροσωπείας Προστασίας Συνόρων ότι εντός του επόμενου μήνα αναμένεται να δεχθεί προτάσεις για τον σχεδιασμό και την κατασκευή του επίμαχου τείχους που έχει προαναγγήλει ο πρόεδρος της χώρας, Donald Trump.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Hochtief ήταν η εταιρεία που είχε αναλάβει την κατασκευή, τη διαχείριση και την εκμετάλλευση του αεροδρομίου "Ελευθέριος Βενιζέλος", έως το Μάιο του 2013, όταν και πώλησε το ποσοστό της στην καναδική εταιρεία PSP Investments.
Άλλα αξισημείωτα έργα της εταιρείας αποτελούν η γέφυρα του Βοσπόρου στην Τουρκία, ο πύργος της Commerzbank στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας, καθώς και το Αεροδρόμιο του Βασιλιά Abdulaziz στη Σαουδική Αραβία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης