Τελευταία Νέα
Διεθνή

Novak (Ρωσία): Όλες οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ θα επιταχύνουν τις περικοπές τους

tags :
Novak (Ρωσία): Όλες οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ θα επιταχύνουν τις περικοπές τους
Ο ρώσος υπουργός Ενέργειας υπογράμμισε ότι η χώρα του ενδεχομένως να υλοποιήσει πλήρως τις δεσμεύσεις της "νωρίτερα απ' ότι αρχικά αναμενόταν"
Στη συμφωνία του ΟΠΕΚ για πετρέλαιο και στην υλοποίησή της αναφέρθηκε για ακόμα μία φορά ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak, ο οποίος τόνισε ότι οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία ενδέχεται να επιταχύνουν τις περικοπές τους.
Συγκεκριμένα, ο ρώσος υπουργός Ενέργειας, μιλώντας στο Reuters, τόνισε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να υλοποιεί τις δεσμεύσεις της απέναντι στη συμφωνία, και μάλιστα ενδέχεται να φτάσει στον στόχο της νωρίτερα απ' ότι αναμενόταν αρχικά.
Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι στιγμής, η Ρωσία έχει περικόψει την παραγωγή της κατά 117 χιλ. βαρέλια ημερησίως, με τον τελικό στόχο να ανέρχεται σε -300 χιλ. βαρέλια από την ημερήσια παραγωγή.
"Οι περικοπές ενδέχεται να επιταχυνθούν, καθώς χρειάζεται συναίνεση κατά 100% από όλες της χώρες", ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του ρώσου υπουργού Ενέργειας, ο οποίος πρόσθεσε ότι θα παρευρεθεί στη συνάντηση που θα έχει η επιτροπή παρακολούθησης της συμφωνίας στις 25 Μαρτίου του 2017.
Σε ότι αφορά την επέκταση της συμφωνίας για έξι ακόμα μήνες, ο Novak δήλωσε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από το εάν η ενεργειακή αγορά έχει ισορροπήσει μέχρι τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.
Να σημειώσουμε ότι μέχρι στιγμής, οι χώρες εκτός ΟΠΕΚ που συμμετέχουν στη συμφωνία έχουν υλοποιήσει τις δεσμεύσεις τους κατά 50%, την ίδια στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό εντός ΟΠΕΚ αγγίζει το 92%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης