Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gysi (Die Linke): Grexit σημαίνει διαίρεση της Ευρώπης με ανυπολόγιστους κινδύνους

Gysi (Die Linke): Grexit σημαίνει διαίρεση της Ευρώπης με ανυπολόγιστους κινδύνους
«Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ολοκλήρωνε το έργο του [Γερμανού ΥΠΟΙΚ] Schaeuble και τη διάσπαση της Ευρώπης με ανυπολόγιστους κινδύνους»
«Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ολοκλήρωνε το έργο του [Γερμανού ΥΠΟΙΚ] Schaeuble και τη διάσπαση της Ευρώπης με ανυπολόγιστους κινδύνους», όπως τόνισε σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ο πρόεδρος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και ιστορικό στέλεχος του γερμανικού Die Linke, Gregor Gysi.
Συγκεκριμένα ο Gysi δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:
«Είναι ορθό ότι ο ελληνικός λαός και το εκλεγμένο Κοινοβούλιο, όπως επίσης και η κυβέρνηση του, είναι αυτοί οι οποίοι αποφασίζουν πώς θα αντιμετωπίσουν τη μέγγενη κυρίως του Wolfgang Schaeuble. Επί του θέματος θα ήταν προτιμότερο να είναι κανείς επιφυλακτικός με καλώς εννοούμενες συμβουλές. Η έξοδος της Ελλάδος από το ευρώ θα ολοκλήρωνε το έργο του Schaeuble και την διάσπαση της Ευρώπης με ανυπολόγιστες συνέπειες.
Και να πούμε και ότι η Γερμανία δεν έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα. Για αυτό και η κοινοβουλευτική ομάδα του Die Linke ήδη το φθινόπωρο του 2015 είχε σαφώς αποφασίσει, ότι όλα αυτά είναι εκτός συζήτησης. Η απόφαση υφίσταται ακόμα και ισχύει. Η [Ευρωπαϊκή] Αριστερά θα αξιοποιήσει τις δυνάμεις της προκειμένου να θέσει ένα τέλος στην κυβερνητική περίοδο Merkel και την άθλια πολιτική λιτότητας με την οποία η γερμανική κυβέρνηση έριξε στην δυστυχία τη μισή Ευρώπη.
Η Γερμανία και η Ευρώπη χρειάζονται αλλαγή πολιτικής προς την κατεύθυνση της κοινωνικής δικαιοσύνης και της οικοδόμησης αντί της κατεδάφισης.
Στην Ελλάδα πρέπει τώρα να κλείσει η τρέχουσα αξιολόγηση του προγράμματος εν ανάγκη και χωρίς το ΔΝΤ. Μακροπρόθεσμες ελαφρύνσεις χρέους για ολόκληρη την ευρωζώνη πρέπει να γίνουν ανυπερθέτως, ούτως ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να ξαναπάρει τη μοίρα της στα χέρια της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης