Τελευταία Νέα
Διεθνή

Airbus: Πτώση -66% στα κέρδη για το σύνολο του 2016 - Στα 995 εκατ. ευρώ

tags :
Airbus: Πτώση -66% στα κέρδη για το σύνολο του 2016 - Στα 995 εκατ. ευρώ
Οι πωλήσεις της γαλλικής εταιρείας ενισχύθηκαν κατά +3% στα 66,58 δισ. ευρώ
Κατά -66% υποχώρησαν τα καθαρά κέρδη της Airbus για το σύνολο του 2016, καθώς οι υψηλότερες προσδοκίες της εταιρείας για παραδόσεις αεροσκαφών αντισταθμίστηκαν από την αύξηση κόστους σε ένα βασικό πρόγραμμα στρατιωτικού της αεροσκάφους.
Συγκεκριμένα, η κερδοφορία της γαλλικής εταιρείας για το 2016 διαμορφώθηκε στα 995 εκατ. ευρώ, έναντι 2,7 δισ. ευρώ το προηγούμενο έτος, ενώ τα προ φόρων και τόκων κέρδη υποώρησαν κατά -3,6% στα 3,96 δισ. ευρώ, παρά το γεγονός ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά +3% στα 66,58 δισ. ευρώ.
Τα κέρδη της Airbus κατά το τέταρτο τρίμηνο επλήγησαν σε μεγάλο βαθμό από τια χρεώσεις ύψους 1,2 δισ. ευρώ που προέκυψαν από την κατασκευή και τη μεταφορά του στρατιωτικού αεροπλάνου 400M, τα οποία έρχονται να προστεθούν σε μη αναμενόμενες δαπάνες ύψους 1 δισ. ευρώ που ήρθαν νωρίτερα εντός του έτους.
Η γαλλική εταιρεία αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες στην κατασκευή του εν λόγω αεροσκάφους, έχοντας υποστεί επανειλημμένα τεχνικά εμπόδια τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα σημαντική καθυστέρηση στην έγκαιρη παράδοσή του προς τους πελάτες της.
Μέσω ανακοίνωσή της, η Airbus δήλωσε ότι το πρόγραμμα "εξακολουθεί να προκαλεί ανησυχία", ενώ έθεσε ως κύρια προτεραιότητα για το 2017 τη μείωση των κινδύνων του προγράμματος, καθώς και τη βελτίωσή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης