Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η κινεζική οικονομία απειλείται από την ευρωπαϊκή κρίση χρέους

tags :
Η κινεζική οικονομία απειλείται από την ευρωπαϊκή κρίση χρέους
Μία «ομαλή» προσγείωση της κινεζικής οικονομίας προβλέπει η Παγκόσμια Τράπεζα, σύμφωνα με δημοσίευμα του οικονομικού δικτύου CNBC, παρότι προειδοποίησε ότι ο κίνδυνος για «απότομη» προσγείωση δεν έχει απομακρυνθεί πλήρως.
Συγκεκριμένα, η Παγκόσμια Τράπεζα προβλέπει ότι το κινεζικό ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 8,4% το 2012 και θα παραμείνει κοντά σε αυτά τα νούμερα και τα επόμενα χρόνια. Τους πρώτους εννέα μήνες του 2011, η Κίνα κατέγραψε ρυθμό ανάπτυξης 9,4% και αναμένεται ότι για το έτος θα καταγράφει ρυθμό ανάπτυξης 9,1%.
Στην τριμηνιαία έκθεσή της, η Παγκόσμια Τράπεζα τονίζει τους κινδύνους της κινεζικής οικονομίας λόγω του τεράστιου προγράμματος ώθησης των επενδύσεων που ξεκίνησε το 2008 εν μέσω της χρηματοοικονομικής κρίσης και τις εξελίξεις στην αγορά ακινήτων, αναφέρει η Παγκόσμια Τράπεζα στην εξαμηνιαία της έκθεση, ενώ καλεί την Κίνα να στραφεί στην ενίσχυση των καταναλωτικών δαπανών και στην ενίσχυση των κοινωνικών επιδομάτων.
Παρά ταύτα, η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά πως η Ασία, η οποία στήριξε την παγκόσμια οικονομία κατά την χρηματοοικονομική κρίση του 2008, θα αντέξει και κατά την ευρωπαϊκή κρίση χρέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης