Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Michele Emiliano αντίπαλος του Matteo Renzi για την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος της Ιταλίας

tags :
O Michele Emiliano αντίπαλος του Matteo Renzi για την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος της Ιταλίας
Ο 57χρονος Emiliano αιφνιδίασε τους πολιτικούς αναλυτές, καθώς περίμεναν την αποχώρησή του από το PD αλλά εκείνος προτίμησε να παραμείνει στο κόμμα
Ο 57χρονος Michele Emiliano, περιφερειάρχης της περιοχής της Απουλίας δήλωσε σήμερα (21/2/2017) πως θα διεκδικήσει από τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Matteo Renzi την ηγεσία του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος (PD), που απειλείται με διάσπαση.
Ο Emiliano, που ανήκει στην αριστερή πτέρυγα του PD γνωστοποίησε την πρόθεσή του στη διάρκεια της συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος, κατά την οποία εξαπέλυσε επίθεση στον Renzi. 
Ο 57χρονος πολιτικός αιφνιδίασε τους πολιτικούς αναλυτές, καθώς περίμεναν την αποχώρησή του από το PD αλλά εκείνος προτίμησε να παραμείνει στο κόμμα και να αμφισβητήσει την ηγεσία του πρώην πρωθυπουργού, όπως γράφει το Reuters.
«Τρέχω γιατί αυτό το κόμμα είναι το σπίτι μου και κανείς δεν μπορεί να με πετάξει έξω», είπε ο Emiliano, ο οποίος έχει μεγάλη επιρροή στις φτωχές περιοχές της νότιας Ιταλίας. 
Κατηγόρησε τον Renzi για μικροκομματικούς ελιγμούς με στόχο να απαλλαγεί από τους επικριτές του και να κερδίσει ξανά την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος με διαδικασίες εξπρές.
Ο Renzi, ο οποίος δεν παρέστη στη σημερινή (21/2) , θέλει το συνέδριο του κόμματος για την ανάδειξη της ηγεσίας να διεξαχθεί μέχρι το τέλος του Μαΐου 2017. 
Οι αντίπαλοί του υποστηρίζουν πως η διαδικασία θα πρέπει να διαρκέσει μέχρι τον Ιούλιο το νωρίτερο, ή ακόμη καλύτερα μέχρι το φθινόπωρο. 
Οι δημοσκοπήσεις μεταξύ των ψηφοφόρων του PD δείχνουν, πως εάν η εκλογή γινόταν σήμερα ο Renzi θα επικρατούσε εύκολα. 
Τo Δημοκρατικό κόμμα βρίσκεται σε περίοδο αναταραχής από τον Δεκέμβριο του 2016, οπότε ο Renzi ηττήθηκε στο δημοψήφισμα για τις προτεινόμενες συνταγματικές μεταρρυθμίσεις και παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία. 
Η εσωκομματική αντιπολίτευση τον κατηγορεί για αυταρχικό στιλ ηγεσίας και μετακίνηση του PD στα δεξιά του πολιτικού φάσματος. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης