Τελευταία Νέα
Διεθνή

Να βάλει τέλος στις «φρικτές αντισημιτικές επιθέσεις» υπόσχεται ο Donald Trump

Να βάλει τέλος στις «φρικτές αντισημιτικές επιθέσεις» υπόσχεται ο Donald Trump
«Υπενθυμίζουν με θλιβερό τρόπο τη δουλειά που πρέπει να γίνει για να εκριζώσουμε το μίσος και τη μισαλλοδοξία και το κακό»
Στην απερίφραστη καταδίκη των αντισημιτικών επιθέσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες προχώρησε σήμερα 21 Φεβρουαρίου 2017 ο Donald Trump, σε μία στιγμή που καταγράφεται αύξηση των απειλών εναντίον της εβραϊκής κοινότητας σε ολόκληρη την χώρα.
«Θα σας πω ότι ο αντισημιτισμός είναι φρικτός και θα βάλουμε τέλος (σε αυτά τα φαινόμενα), πρέπει να μπει ένα τέλος.
Οι αντισημιτικές απειλές εναντίον της εβραϊκής κοινότητας και των κέντρων αυτής της κοινότητας είναι φρικτές και επώδυνες.
Υπενθυμίζουν με θλιβερό τρόπο τη δουλειά που πρέπει να γίνει για να εκριζώσουμε το μίσος και τη μισαλλοδοξία και το κακό.
Σήμερα και κάθε ημέρα της προεδρίας μου, δεσμεύομαι να κάνω ό,τι είναι δυνατό για να τηρήσω την υπόσχεση της ελευθερίας για τους Αφροαμερικανούς και για όλους τους Αμερικανούς.
Αυτή η επίσκεψη συνιστά μια σημαντική υπενθύμιση των λόγων για τους οποίους πρέπει να πολεμήσουμε την θρησκοληψία, τη μισαλλοδοξία και το μίσος σε κάθε φρικτή μορφή του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός Πρόεδρος, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Εθνικό Μουσείο Αφροαμερικανικής Ιστορίας και Πολιτισμού στην Ουάσιγκτον.
Υπενθυμίζεται ότι οι αμερικανικές αρχές εκκένωσαν πολλά εβραϊκά κέντρα χθες μετά τις απειλές που διατυπώθηκαν εναντίον τους για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών.
Ειδικότερα, υπήρξαν απειλές για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών εναντίον 11 εβραϊκών κοινοτικών κέντρων μεταξύ αυτών στο Χιούστον, το Σικάγο και το Μιλγουόκι.
Μάλιστα, περίπου 170 τάφοι στο κοιμητήριο Chesed Shel Emeth Society στο Σεντ Λούις, στο Μιζούρι, βεβηλώθηκαν.
Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι πρότινος ο κ. Trump αντιδρούσε με θυμό όταν οι δημοσιογράφοι του ζητούσαν να καταδικάσει τον αντισημιτισμό, ωστόσο πλέον, όπως φαίνεται, έχει χαλαρώσει τη στάση του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης