Τελευταία Νέα
Διεθνή

Να τηρήσει τις υποσχέσεις της Opel για τις θέσεις εργασίας υπόσχεται η PSA Group

Να τηρήσει τις υποσχέσεις της Opel για τις θέσεις εργασίας υπόσχεται η PSA Group
Η Opel απασχολεί 16.500 εργαζόμενους στη Γερμανία και η Vauxhall 4.500 στην Μεγάλη Βρετανία
Η PSA Group διαβεβαίωσε σήμερα 21 Φεβρουαρίου 2017 ότι θα τηρήσει στο ακέραιο τις υποσχέσεις των Opel και Vauxhall για τον αριθμό των θέσεων εργασίας σε Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο αντίστοιχα, σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τις φωνές των ειδικών που μιλούν για υπεράριθμες απολύσεις σε περίπτωση που «κλειδώσει» το deal.
«Η PSA Group θα σεβαστεί τις υπάρχουσες συμφωνίες (των Opel και Vauxhall) με τους εργαζόμενους στις ευρωπαϊκές χώρες», ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.
Την περασμένη Παρασκευή η ίδια η Angela Merkel πήρε μάλιστα θέση επί του θέματος, ξεκαθαρίζοντας ότι θα υπερασπιστεί τις θέσεις εργασίας της Opel στη Γερμανία.
Η γερμανική κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου από την ανακοίνωση ότι είναι σε εξέλιξη συνομιλίες για την εξαγορά από την PSA των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της αμερικανικής General Motors, της μητρικής εταιρείας της Opel και της Vauxhall.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Opel απασχολεί 16.500 εργαζόμενους στη Γερμανία και η Vauxhall 4.500 στην Μεγάλη Βρετανία.
Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί ενδεικτική τιμή για το mega deal, ωστόσο υπολογίζεται σε διψήφιο αριθμό δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Αν τελικά η συγχώνευση επιτευχτεί, θα δώσει την ευκαιρία στην PSA να πραγματοποιήσει ένα ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα στη γερμανική αγορά αυτοκινήτων, μία από τις μεγαλύτερες (ίσως η μεγαλύτερη...) της Ευρώπης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης