Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Rosneft επεκτείνεται στη Λιβύη – Υπέγραψε συμφωνία με την κρατική πετρελαϊκή NOC

H Rosneft επεκτείνεται στη Λιβύη – Υπέγραψε συμφωνία με την κρατική πετρελαϊκή NOC
Η συμφωνία προβλέπει τη σύσταση μικτής επιτροπής εργασίας για την αξιολόγηση των ευκαιριών σε διάφορους τομείς
Ο ρωσικός πετρελαϊκός κολοσσός Rosneft και η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Λιβύης National Oil Corporation (NOC) υπέγραψαν συμφωνία-πλαίσιο συνεργασίας, που θέτει τις βάσεις για επενδύσεις της Rosneft στον πετρελαϊκό τομέα της Λιβύης.
Η συμφωνία υπεγράφη από τον πρόεδρο της NOC Μουσταφά Σανάλα και τον πρόεδρο της Rosneft Ιγκόρ Σέτσιν στο περιθώριο της Διεθνούς Εβδομάδας Πετρελαίου στο Λονδίνο, όπως έκανε γνωστό η λιβυκή εταιρεία.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση «η συμφωνία προβλέπει τη σύσταση μικτής επιτροπής εργασίας των δύο εταίρων για την αξιολόγηση των ευκαιριών σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της εξερεύνησης και παραγωγής».
Η Rosneft και η NOC υπέγραψαν επίσης ένα προσύμφωνο εξόρυξης πετρελαίου.
Ο Σανάλα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίτευξη της συμφωνίας και τόνισε ότι «η Ρωσία μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό και εποικοδομητικό ρόλο στη Λιβύη».
Έκανε δε άνοιγμα και στις μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες της Δύσης, λέγοντας ότι «χρειαζόμαστε τη βοήθεια και τις επενδύσεις των μεγάλων διεθνών εταιρειών πετρελαίου, για να πετύχουμε τους στόχους παραγωγής και τη σταθεροποίηση της οικονομίας μας».
Σημειώνεται, ότι η Λιβύη είναι μία από τις τρεις χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ, που έχουν εξαιρεθεί από την υποχρέωση μείωσης της παραγωγής πετρελαίου στο πλαίσιο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε μεταξύ του Οργανισμού και 11 ανεξάρτητων πετρελαιοπαραγωγών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας.
Σύμφωνα με τις Λιβυκές αρχές, ο στόχος για το 2017 είναι να ενισχυθεί η παραγωγή κατά 1,7 φορές στα 1,75 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης