Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντιδράσεις στο Λίβανο από την άρνηση της Marine Le Pen να φορέσει μαντίλα

Αντιδράσεις στο Λίβανο από την άρνηση της Marine Le Pen να φορέσει μαντίλα
Τα εγχώρια μέσα ενημέρωσης έχουν εκφράσει τις έντονες αντιδράσεις τους για τις αναφορές της περί αποκατάσταση των σχέσεων της Γαλλίας με τη Συρία 
Την έντονη αντίδραση των αξιωματούχων του Λίβανου έχει προκαλέσει η άρνηση της Marine Le Pen να φορέσει μαντίλα κατά τη συνάντησή της με τον ανώτατο πνευματικό ηγέτη Grand Mufti Sheikh Abdel-Latif Derian.
Οι αξιωματούχοι της σουνιτικής αρχής της χώρας Dar al-Fatwa είχαν πει εκ των προτέρων στην επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, ότι έπρεπε να φορέσει τη μαντίλα, ωστόσο όταν έφτασε η ώρα της συνάντησης αρνήθηκε και έφυγε.
«Η Dar al-Fatwa εκφράζει τη θλίψη της γι’ αυτή την απρεπή συμπεριφορά», σχολίασε σε ανακοίνωσή της η αρχή.
Από την πλευρά της, η υποψήφια Πρόεδρος της Γαλλίας απάντησε ότι είχε ενημερώσει πως δεν πρόκειται να φορέσει μαντίλα και η απέναντι πλευρά δεν ακύρωσε το ραντεβού.
Σημειώνεται ότι η κα Le Pen πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη χώρα τςη Μέσης Ανατολής.
Ήδη τα εγχώρια μέσα ενημέρωσης έχουν εκφράσει τις έντονες αντιδράσεις τους για τις αναφορές της περί αποκατάσταση των σχέσεων της Γαλλίας με τη Συρία και τον Πρόεδρος Bashar al-Assad, αν κερδίσει τις εκλογές της 7ης Μάιου 2017 (στις 23 Απριλίου ο α’ γύρος).
Υπενθυμίζεται ότι η λιβανέζικη (στηρίζεται από το Ιράκ) ένοπλη οργάνωση Hezbollah πολεμά στο πλευρό της κυβέρνησης Assad στη Συρία.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης