Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να βρει CEO για το ΤΧΣ - Δεν είναι και τόσο δελεαστική η δουλειά

tags :
Reuters: Γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να βρει CEO για το ΤΧΣ - Δεν είναι και τόσο δελεαστική η δουλειά
Η αποτυχία να βρει το Ταμείο έναν νέο επικεφαλής σημαίνει, πως δεν υπάρχει ένας ισχυρός ηγέτης να ωθήσει τις τράπεζες να κάνουν επώδυνες μεταρρυθμίσεις
Ως μία σκληρή και απαιτητική δουλειά περιγράφεται η θέση του διευθύνοντος συμβούλου (CEO) του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ)που θα πρέπει να οδηγήσει το τραπεζικό σύστημα της χώρας σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις.
 Η Ελλάδα απέτυχε να βρει έναν επικεφαλής για το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της τον Ιούλιο, όταν παραιτήθηκε μία εκτελεστική διοικούσα επιτροπή. της, όπως αναφέρει το Reuters.
Το Ταμείο, που χρηματοδοτείται από τη ζώνη του ευρώ και τα δάνεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, δεν αιτιολόγησε την αποτυχία του να βρει έναν νέο επικεφαλής, αλλά μια πηγή που επιβλέπει τη διαδικασία πρόσληψης του νέου συμβούλου, υποστηρίζει πως η θέση είναι λιγότερο δελεαστική απ΄ ότι αρχικά εκτιμάτο.
Η αποτυχία να βρει το Ταμείο έναν νέο επικεφαλής σημαίνει, πως δεν υπάρχει ένας ισχυρός ηγέτης να ωθήσει τις τράπεζες να κάνουν επώδυνες μεταρρυθμίσεις, όπως η αντιμετώπιση των επισφαλών δανείων και απαιτήσεων ύψους περίπου 106 δισ. ευρώ ή περίπου το μισό του συνόλου των δανείων, γεγονός που τις εμποδίζει να παρέχουν πιστώσεις στις επιχειρήσεις της πραγματικής οικονομίας.
Ο ρόλος του διευθύνοντος συμβούλου είναι να χρησιμοποιήσει την επιρροή του ταμείου ως σημαντικός επενδυτής σε τρεις από τις τέσσερις μεγάλες εισηγμένες τράπεζες στην Ελλάδα, ώστε να τις βοηθήσει μέσω μεταρρυθμίσεων να επιστρέψουν σε χέρια ιδιωτών.
Η θέση του συμβούλου προβλέπει ετήσιο μισθό ύψους μέχρι 270.000 ευρώ, ίσως χαμηλότερο σε σχέση με τα διεθνή πρότυπα των ανώτερων, τραπεζικών στελεχών αλλά υψηλότερη από ό, τι πριν από δύο χρόνια, όταν τότε υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης έθεσε ως ανώτατο όριο την αμοιβή των 132.000.
Η πηγή κοντά στην διαδικασία επιλογής, δήλωσε πως πίνακας είχε μελετήσει πάνω από 70 βιογραφικά στην τελευταία αναζήτησή του, η οποία ξεκίνησε στα τέλη Δεκεμβρίου, αλλά μέχρι στιγμής δεν προέκυψε κάποιος κατάλληλος υποψήφιος προέκυψε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης