Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ικανοποιημένη η Ε.Ε. από τις διαβεβαιώσεις Pence υπέρ της συνέχισης της στενής διατλαντικής συνεργασίας

Ικανοποιημένη η Ε.Ε. από τις διαβεβαιώσεις Pence υπέρ της συνέχισης της στενής διατλαντικής συνεργασίας
Όπως είπε ο Pence στους Ευρωπαίους αξιωματούχους, η άμεση, «πολύ αμερικάνικη» στάση του Trump δεν θα πρέπει να εκλαμβάνεται από τους Ευρωπαίους ως επιθετική
Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλωσόρισε σήμερα Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017 τις διαβεβαιώσεις που προσέφερε ο νέος Αμερικάνος αντιπρόεδρος, Mike Pence, ότι η προεδρία του Donald Trump υποστηρίζει την ανάπτυξη της συνεργασίας Ε.Ε.-ΗΠΑ στο εμπόριο και στην ασφάλεια.
Όπως δήλωσε ενώπιον δημοσιογράφων ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, μετά τη συνάντησή του με τον Pence, ο Αμερικάνος αντιπρόεδρος τον διαβεβαίωσε πλήρως και χωρίς αναστολές για τα τρία ερωτήματα που του έθεσε αναφορικά με τη στήριξη του Trump για τα εξής: Το υφιστάμενο σύστημα διεθνούς Δικαίου, την συνέχιση στήριξης του NATO και την «ιδέα μιας ενωμένης Ευρώπης».
Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι φάνηκαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τις διαβεβαιώσεις του Pence περί συνεχιζόμενης στήριξης των ΗΠΑ υπέρ της ύπαρξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μετά το Brexit, κάτι που ο Trump με δηλώσεις του είχε φανεί να αμφισβητεί.
Ο Pence επανέλαβε τη δέσμευση των ΗΠΑ υπέρ της προάσπισης της κυριαρχίας και των συνόρων των ευρωπαϊκών κρατών στο πλαίσιο του NATO, για την οποία είχαν δημιουργηθεί αμφιβολίες μετά τον χαρακτηρισμό της Βορειο-Ατλαντικής Συμμαχίας από τον Trump ως «απηρχαιωμένη».
Όπως είπε ο Pence στους Ευρωπαίους αξιωματούχους, η άμεση, «πολύ αμερικάνικη» στάση του Trump δεν θα πρέπει να εκλαμβάνεται από τους Ευρωπαίους ως επιθετική ή ότι σημαίνει πως οι ΗΠΑ πρόκειται να περιχαρακωθούν σε επίπεδο διεθνούς εμπορίου και ασφάλειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης