Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wilders (ακροδεξιός Ολλανδία): Να απαλλαγούμε από τα Μαροκινά αποβράσματα

Wilders (ακροδεξιός Ολλανδία): Να απαλλαγούμε από τα Μαροκινά αποβράσματα
Οι εκλογές στις 15 Μαρτίου στην Ολλανδία θεωρούνται κρίσιμες για το μέλλος της ΕΕ καθώς το ξενοφοβικό κόμμα προηγείται στις δημοσκοπήσεις
Μένος απέναντι στους μαροκινούς μετανάστες που ζουν στην Ολλανδία εκδήλωσε ο επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Geert Wilders στην έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας.
Υποσχέθηκε στους ολλανδούς ότι θα πατάξει τα «μαροκινά αποβράσματα» όπως είπε χαρακτηριστικά, που «έχουν κάνει τους δρόμους της Ολλανδίας ανασφαλή».
Ο ηγέτης του ακροδεξιού, ξενοφοβικού κόμματος PVV κατά την έναρξη της προεκλογικής του καμπάνιας δήλωσε ότι « θέλει να καθαρίσει τη χώρα την οποία πρέπει να ξανακερδίσουν οι Ολλανδοί».
Οι εκλογές στην Ολλανδία, που θα διεξαχθούν στις 15 Μαρτίου, θεωρούνται κρίσιμες για το μέλλος της Ευρώπης καθώς το ξενοφοβικό κόμμα φαίνεται να αυξάνει τα ποσοστά του.
Όπως αναφέρει το Reuters, ο Wilders ήταν περιστοιχισμένος από ισχυρή αστυνομική και ιδιωτική ασφάλεια όταν έκανε αυτές τις δηλώσεις στο Ρότερνταμ.
Διευκρίνισε πάντως ότι «δεν είναι όλοι οι Μαροκινοί αποβράσματα αλλά υπάρχουν πολλοί ενώ κατηγόρησε τις αρχές ότι «δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψην τους τα εγκλήματα που διαπράττονται από νεαρούς μαροκινούς».
Οι δημοσκοπήσεις δίνουν την πρώτη θέση στον Geert Wilders με 24 έως 28 έδρες, από τις 150 που έχει το Ολλανδικό Κοινοβούλιο και δύο ή τέσσερις περισσότερες απ' όσες έχει σήμερα το κυβερνών φιλελεύθερο κόμμα του πρωθυπουργού Mark Rutte.
Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Wilders είχε καταδικαστεί ότι υποκινούσε υποστηρικτές του κόμματός του να κάνουν διακρίσεις κατά τον μαροκινών σε μια συνομιλία στην οποία ζητούσε «όλο και λιγότερους Μαροκινούς στην Ολλανδία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης