Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Προσαγωγές 26 ατόμων μετά την επίθεση με όχημα που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά – Δυο νεκροί

Τουρκία: Προσαγωγές 26 ατόμων μετά την επίθεση με όχημα που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά – Δυο νεκροί
Στο νοσοκομείο παραμένουν 11 τραυματίες
Έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα στην πόλη Viransehir νοτιοανατολικά της Τουρκίας, όταν ένα αυτοκίνητο με εκρηκτικά πυροδοτήθηκε από απόσταση αργά χθες, Παρασκευή 17/2,  στον κήπο ενός οικιστικού συγκροτήματος όπου διαμένουν δικαστές και εισαγγελείς.
Όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Suleyman Soylu, η τουρκική αστυνομία προσήγαγε 26 ανθρώπους ως υπόπτους για την επίθεση, που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ένα 11χρονο αγόρι και ένας φρουρός ασφαλείας και να τραυματιστούν 17 άτομα.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Suleyman Soylu, «το όχημα-βόμβα πυροδοτήθηκε τη στιγμή που ένας φρουρός που το είδε να σταθμεύει ετοιμαζόταν να βγάλει το όπλο του, σκοτώνοντάς τον».
Από την έκρηξη προκλήθηκαν σε ζημιές σε 14 γειτονικά κτίρια, ενώ 11 άτομα παραμένουν στο νοσοκομείο μεταξύ των οποίων δύο νοσηλεύονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας.
Κατά τον ίδιο, «από χθες βράδυ, συνολικά 26 άνθρωποι προσήχθησαν και οι δυνάμεις ασφαλείας μας πραγματοποιούν την απαραίτητη εργασία».
Πάντως, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε νωρίτερα από το γραφείο του επαρχιακού κυβερνήτη, ο ιδιοκτήτης του οχήματος που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση περιλαμβάνεται στους προσαχθέντες.
Στο μεταξύ, δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, ενώ ο κυβερνήτης της Sanliurfa, Gungor Azim Tuna, δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, ότι την επίθεση πραγματοποίησαν μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης