Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Συνελήφθη ύποπτος για προετοιμασία τρομοκρατικού χτυπήματος στη Λιλ της βόρειας Γαλλίας

Le Monde: Συνελήφθη ύποπτος για προετοιμασία τρομοκρατικού χτυπήματος στη Λιλ της βόρειας Γαλλίας
Οι αρχές παρακολουθούσαν τον 18χρονο που φαίνεται να έπαιρνε οδηγίες από άτομο στη Συρία μέσω ίντερνετ
Ένας φοιτητής από τη Λιλ συνελήφθη με την κατηγορία ότι σχεδίαζε επίθεση στη Γαλλία και τέθηκε υπό προσωρινή κράτηση, γράφει η Le Monde, επικαλούμενη δικαστικές πηγές.
Ο 18χρονος Ismael Z. είναι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Λιλ και κατηγορείται για συμμετοχή και συνεργασία με τρομοκρατική οργάνωση, με συνέπεια η εισαγγελία του Παρισιού να διατάξει την προσωρινή κράτησή του.
Ο φοιτητής παραδέχτηκε ότι ήθελε να κάνει μία βίαιη πράξη στη Γαλλία και για αυτό παρακολουθούσε διάφορους στόχους, όπως το μετρό στη Λιλ και ένα εμπορικό κέντρο.
Ωστόσο, από την έρευνα δεν έχει προκύψει κανένα στοιχείο ότι προετοίμαζε κάποια συγκεκριμένη επίθεση.
Σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες ο Ismael Z. είχε ασπαστεί το κίνημα των τακφιριστών, μία οργάνωση που ριζοσπαστικοποιεί τζιχαντιστές και ήταν σε επαφή μέσω των κοινωνικών δικτύων στο ίντερνετ με άτομο στη Συρία, το οποίο τον ενέπνεε για το σχέδιό του.
Μία προκαταρκτική έρευνα άνοιξε στις 30 Δεκεμβρίου 2016 από την εισαγγελία του Παρισιού, όταν οι υπηρεσίες πληροφοριών εντόπισαν έναν νέο άνδρα που έψαχνε να προμηθευτεί όπλα και εκρηκτικά.
Συνελήφθη την Τρίτη 14/2 το πρωί σε ένα προάστιο της Λιλ από άνδρες της γενικής διεύθυνσης εσωτερικής ασφάλειας.
Όντας μουσουλμάνος, πήγαινε συχνά στο τζαμί στη νότια Λιλ, σύμφωνα με τον τοπικό τύπο.
"Έχω την αίσθηση ότι ήταν απομονωμένος εξαρχής, έμενε όλη την ώρα στο δωμάτιό του, εκτός από όταν ήταν να φάει ή, να πάει στην τουαλέτα και έβγαινε πολύ λίγο" ανέφερε ο αδερφός του στο France 3, υποστηρίζοντας ότι η οικογένειά του δεν είχε αντιληφθεί τίποτα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης