Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκκληση Merkel για κοινές προσπάθειες με τη Ρωσία κατά της ισλαμιστικής τρομοκρατίας

Έκκληση Merkel για κοινές προσπάθειες με τη Ρωσία κατά της ισλαμιστικής τρομοκρατίας
Η γερμανίδα καγκελάριος A. Merkel μίλησε  στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια
«Η κοινή μάχη εναντίον της ισλαμικής τρομοκρατίας είναι ένας τομέας στον οποίο έχουμε τα ίδια συμφέροντα και μπορούμε να δουλέψουμε μαζί», τόνισε μιλώντας στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια η γερμανίδα καγκελάριος A. Merkel, σημειώνοντας ότι υπάρχουν προκλήσεις στις σχέσεις της Ευρώπης με τη Ρωσία, αλλά είναι σημαντική η συνεργασία με τη Μόσχα στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας.
Σύμφωνα με την A. Merkel, δεν αποτελεί το ίδιο το ισλάμ την πηγή της τρομοκρατίας, όμως έχει κρίσιμη σημασία να περιληφθούν μουσουλμανικές χώρες στη μάχη κατά της ισλαμιστικής τρομοκρατίας.
Σημείωσε δε, πως η Γερμανία, η οποία δέχεται αυξανόμενη πίεση από αμερικανούς ηγέτες να αυξήσει τις στρατιωτικές δαπάνες της, θα κάνει "ό,τι είναι δυνατό" για να ανταποκριθεί στον στόχο του ΝΑΤΟ να δαπανά 2% του ΑΕΠ για την άμυνα μέχρι το 2024.
Πρόσθεσε ότι θα ήθελε να συζητήσει με τη Ρωσία το θέμα των κυβερνοεπιθέσεων και των πλαστών ειδήσεων, αν και όπως είπε είναι αμφισβητήσιμο κατά πόσο το πρόβλημα των πλαστών ειδήσεων θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί επιτυχώς πριν από τις εκλογές στην Ευρώπη εφέτος.
Περαιτέρω, ανέφερε ότι υπάρχει ένα «πρόβλημα» με την αξία του ευρώ επειδή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προσαρμόζει την πολιτική της στα ασθενέστερα μέλη της ευρωζώνης και όχι αυστηρά στη Γερμανία.
 Όπως είπε, «έχουμε βεβαίως αυτή τη στιγμή στην ευρωζώνη ένα πρόβλημα με την αξία του ευρώ» ,  «η ΕΚΤ έχει μια νομισματική πολιτική που δεν βασίζεται στη Γερμανία, αλλά είναι μάλλον προσαρμοσμένη σε χώρες από την Πορτογαλία μέχρι τη Σλοβενία ή τη Σλοβακία.
Αν εξακολουθούσαμε να έχουμε το γερμανικό μάρκο, θα είχε ασφαλώς διαφορετική αξία απ' ό,τι έχει αυτή τη στιγμή το ευρώ.
Όμως πρόκειται για μια ανεξάρτητη νομισματική πολιτική επί της οποίας δεν έχω καμιά επιρροή ως γερμανίδα καγκελάριος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης