Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Επαναλαμβάνεται το δραματικό θρίλερ του 2015 στην Ελλάδα αλλά υπάρχουν δύο διαφορές

tags :
Reuters: Επαναλαμβάνεται το δραματικό θρίλερ του 2015 στην Ελλάδα αλλά υπάρχουν δύο διαφορές
Στο τραπέζι του Eurogroup τη Δευτέρα (20/2) θα τεθεί αυτή τη φορά ένα σχέδιο διάσωσης, που είναι ήδη σε ισχύ αλλά με διακύβευμα τη συμμόρφωση της Ελλάδας στους μελλοντικούς στόχους
 H Ελλάδα επιστρέφει στο πρόσφατο παρελθόν και τις δραματικές μέρες του 2015 με τη διαπραγμάτευση - θρίλερ αναφέρει το Reuters με αφορμή τη συνεδρίαση του Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα (20/2).
Πάντως, όπως επισημαίνει το πρακτορείο ειδήσεων, αυτή τη φορά υπάρχουν κάποιες διαφορές με το 2015 οπότε και η Ελλάδα έφτασε στο χείλος της χρεοκοπίας και η ευρωζώνη με την πρώτη εγκατάλειψη μέλους της.
Στο τραπέζι του Eurogroup θα τεθεί αυτή τη φορά ένα σχέδιο διάσωσης, που είναι ήδη σε ισχύ αλλά με διακύβευμα τη συμμόρφωση της Ελλάδας στους μελλοντικούς στόχους που της έχουν τεθεί, προκειμένου να πάρει μια άλλη δόση των χρημάτων.
Αξιωματούχοι της ευρωζώνης υπό το καθεστώς της ανωνυμίας αναφέρουν πως η Ελλάδα έχει αρκετά χρήματα, ακόμη και αν αποτύχει να πάρει την επόμενη δόση των κεφαλαίων διάσωση, μέχρι την προθεσμία του Ιουλίου για την καταβολή δόσεων 7,5 δισ. ευρώ επί της αποπληρωμής χρέους.
Σύμφωνα με το Reuters, το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η Ευρωζώνη είναι μία ελληνική αποτυχία όταν πρόεδρος στις ΗΠΑ είναι ο Donald Trump και αντιευρωπαικά κόμματα μάχονται για την εξουσία σε Γαλλία, Ολλανδία και Γερμανία.
H ΕΕ θα επιδιώξει την επίτευξη συμφωνίας το ταχύτερο δυνατό και περίοδο ηρεμίας εν μέσω ενός κλίματος αστάθειας.
Πάντως το ζήτημα είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο αφού η βασική αντίθεση των Ευρωπαίων δανειστών για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% και ελάφρυνση του χρέους δεν είναι εύκολο να επιλυθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης