Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Το Ιταλικό κοινοβούλιο ενέκρινε τη διάσωση της τράπεζας Monte dei Paschi με 20 δισ ευρώ

Bloomberg: Το Ιταλικό κοινοβούλιο ενέκρινε τη διάσωση της τράπεζας Monte dei Paschi με 20 δισ ευρώ
Οι τράπεζες της Ιταλίας βυθίζονται υπό το βάρος των μη εξυπηρετουμένων δανείων τα οποία αγγίζουν τα 360 δις ευρώ
Το ιταλικό κοινοβούλιο πέρασε ένα νόμο συμφωνά με τον οποίο έως και 20 δισεκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν στην Banca Monte dei Paschi di Siena SpA όπως και σε άλλα προβληματικά τραπεζικά ιδρύματα σε μια προσπάθεια αναζωογόνησης του ιταλικού τραπεζικού συστήματος.
Η Ιταλική βουλή ενέκρινε σήμερα τη νομοθέτηση του διατάγματος του Ιταλού πρωθυπουργού Paolo Gentiloni το οποίο και είχε κατατεθεί από τον Δεκέμβριο του 2016 και σύμφωνα με το οποίο θα γίνουν διαθέσιμες προς τις τράπεζες έκτακτες εγγυήσεις ρευστότητας , κεφαλαιακές ενισχύεις καθώς και θα δοθεί η δυνατότητα προληπτικής ανκεφαλαιοποίησης τους.
Η Monte Paschi ήταν η πρώτη τράπεζα που αναζήτησε κεφάλαια μέσω του προγράμματος καθώς η προσπάθεια της για άντληση φρέσκου χρήματος από επενδυτές τον Δεκέμβριο του 2016 απέτυχε.
Η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε ότι η τράπεζα θα πρέπει να αντλήσει τουλάχιστον 8,8 δις ευρώ ώστε το σχέσιο αναδιάρθρωσης το οποίο η ίδια η τράπεζα επεδίωξε να καταστεί βιώσιμο.
Οι τράπεζες της Ιταλίας βυθίζονται υπό το βάρος των μη εξυπηρετουμένων δανείων τα οποία αγγίζουν τα 360 δις € και η κρατικοποίηση της Monte Paschi, η μεγαλύτερη μετά το 1930, ίσως ακολουθηθεί και από άλλες τράπεζες όπως η Veneto Banca SpA and Banca Popolare di Vicenza.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης