Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dudley (Fed): Τα αμερικανικά επιτόκια θα αυξηθούν εάν η ανάπτυξη συνεχιστεί

Dudley (Fed): Τα αμερικανικά επιτόκια θα αυξηθούν εάν η ανάπτυξη συνεχιστεί
Η επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο η κεντρική τράπεζα να εξετάσει την αύξηση των επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση, τον Μάρτιο του 2017
Η Fed σκοπεύει να αυξήσει τα επιτόκια των ΗΠΑ τους επόμενους μήνες εάν η οικονομία συνεχίσει να αναπτύσσεται και εάν υπάρξει δημοσιονομική τόνωση, δήλωσε ο William Dudley πρόεδρος της Fed Νέας Υόρκης.
«Αναμένεται σταδιακή τόνωση της χαλαρής νομισματικής πολιτικής και αύξηση των επιτοκίων κατά τους επόμενους μήνες» εάν ο ρυθμός ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας ξεπεράσει το 2% και εάν ο πληθωρισμός συνεχίσει να αυξάνεται, είπε ο Dudley.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ελάχιστες λεπτομέρειες που έχουν γίνει γνωστές όσον αφορά στην πολιτική της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ κάνουν ιδιαίτερα δύσκολες τις προβλέψεις.
Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη (14/2/2017) η πρόεδρος της Fed, Janet Yellen, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η κεντρική τράπεζα να εξετάσει την αύξηση των επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής τον Μάρτιο, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξη για την πορεία της οικονομίας τους επόμενους μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης