Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Bank: Θα χρειαστεί χρόνος μέχρι οι επενδυτές να εμπιστευθούν και πάλι την Ευρώπη

Deutsche Bank: Θα χρειαστεί χρόνος μέχρι οι επενδυτές να εμπιστευθούν και πάλι την Ευρώπη
Ακόμα και μετά το πέρας των παραπάνω εκλογών, δεν αναμένεται μία «μαζική εισροή» κεφαλαίων προς τις ευρωπαϊκές αγορές
Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στις τάξεις των πλούσιων επενδυτών για την ευρωπαϊκή αγορά θα πάρει χρόνο, σύμφωνα με όσα εκτιμά ο Christian Nolting, επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank.
Όπως επισήμανε, μιλώντας από το Ντουμπάι, η Γηραιά Ήπειρος χαρακτηρίζεται από πολιτική αβεβαιότητα ενόψει των κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων σε Γαλλία, Ολλανδία και Γερμανία, αλλά και της επικείμενης αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ωστόσο, ο αναλυτής υπογραμμίζει ότι ακόμα και μετά το πέρας των παραπάνω εκλογών, δεν αναμένεται μία μαζική εισροή κεφαλαίων προς τις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς «θα χρειαστεί χρόνος οι επενδυτές να προσαρμοστούν στο νέο περιβάλλον».
Μάλιστα, τονίζει ότι η Deutsche Asset Management έχει μειώσει τη συμμετοχή των ευρωπαϊκών μετοχών στο χαρτοφυλάκιό της, σε ιστορικό χαμηλό.
Σε ό,τι αφορά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο κ. Nolting σημείωσε πως οι πλούσιοι επενδυτές εμφανίζονται επίσης διστακτικοί για τις μετοχές, λόγω της γενικότερης ασάφειας που επικρατεί για τις πολιτικές που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση του Donald Trump.
Επίσης, εκτίμησε ότι το σχέδιο του Ρεπουμπλικάνου για δημοσιονομική τόνωση σε υποδομές (ύψους 1 δισ. δολαρίων), θα καταστήσει πολύ ελκυστικά τα εταιρικά ομόλογα στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης