Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αρνητικά αποτιμά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό η Wall Street – Οριακές διακυμάνσεις στους δείκτες

Αρνητικά αποτιμά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό η Wall Street – Οριακές διακυμάνσεις στους δείκτες
Οι Dow Jones και Nasdaq βρίσκονται, περί τις 16:45, στο +0,12% (20.529.06) και 0,01% (5.783,68) αντίστοιχα
Με όχι και ιδιαίτερο ενθουσιασμό αποτιμά τα στοιχεία για την πορεία του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή τον Ιανουάριο του 2017 η Wall Street, με τους αμερικανικούς δείκτες να καταγράφουν οριακές διακυμάνσεις στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης.
Ειδικότερα, οι βιομηχανικός Dow Jones και τεχνολογικός Nasdaq βρίσκονται, περί τις 16:45, στο +0,12% (20.529,06 μονάδες) και 0,01% (5.783,68 μονάδες) αντίστοιχα, ανανεώνοντας έτσι τα χθεσινά ιστορικά τους ρεκόρ.
Σε αντίθετο κλίμα, ο δείκτης – βαρόμετρο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,07%, βρισκόμενος στις 2.336,05 μονάδες.
Θυμίζουμε πως, με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν νωρίτερα, οι Τιμές Καταναλωτή στις Η.Π.Α. αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων τεσσάρων ετών τον Ιανουάριο του 2017, αντανακλώντας την ανάκαμψη στο κόστος της βενζίνης, η οποία λαμβάνει μεγάλο κομμάτι από το εισόδημα των νοικοκυριών της χώρας.
Συγκεκριμένα, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,6% σε μηνιαία βάση, ξεπερνώντας μάλιστα τις προβλέψεις των οικονομολόγων στο 0,3%.
Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι τιμές καταναλωτή ενισχύθηκαν κατά 2,5% (έναντι 2% του στόχου της Federal Reserve), σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων πέντε ετών.
Η μεγάλη αύξηση στο κόστος της βενζίνης αντιπροσωπεύει σχεδόν το ήμισυ της αύξησης του πληθωρισμού για τον Ιανουάριο, ασκώντας πιέσεις στα νοικοκυριά των Η.Π.Α.
Παράλληλα, ασθενέστερη ήταν η άνοδος που σημειώθηκε στις λιανικές πωλήσεις της χώρας, στο +0,4% σε σύγκριση με τη σημαντική άνοδο που καταγράφηκε τον Δεκέμβριο του 2016.
Καθοριστικός παράγοντας στην περιορισμένη άνοδο του κλάδου αποτέλεσε το εμπόριο αυτοκινήτων, όπου η δραστηριότητα ήταν μειωμένη μετά τη Χριστουγεννιάτικη περίοδο.
Ειδικότερα, εξαιρουμένων των αυτοκινήτων, οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν σημαντικότερη ενίσχυση, της τάξεως του +0,8%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης