Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Αμετάβλητη για 4ο συνεχόμενο μήνα η ανεργία τον Δεκέμβριο 2016 - Στο 4,8%

Μ. Βρετανία: Αμετάβλητη για 4ο συνεχόμενο μήνα η ανεργία τον Δεκέμβριο 2016 - Στο 4,8%
Για το σύνολο του τετάρτου τριμήνου του 2016, η ανεργία στη χώρα μειώθηκε κατά 7.000 άτομα
Αμετάβλητη για τέταρτο συνεχόμενο μήνα παρέμεινε η ανεργία στη Μεγάλη Βρετανία κατά τον Δεκέμβριο του 2016, σύμφωνα με τα σημερινά (15/2) στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, γεγονός που καταδεικνύει ότι η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή, παρά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στις 23 Ιουνίου.
Συγκεκριμένα, σε ότι αφορά το σύνολο του τριμήνου Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου, η ανεργία στη χώρα μειώθηκε κατά 7.000, παραμένοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2006.
Παράλληλα, το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο, στο 4,8% παραμένοντας σε κοινή γραμμή με τις προσδοκίες των αναλυτών της Wall Street Journal.
Σε ότι αφορά την απασχόληση, σημειώθηκε αύξηση κατά 37.000 άτομα για το σύνολο του τριμήνου, ενώ το επίπεδο οικονομικής αδράνειας (άτομα που εγκαταλείπουν το εργατικό δυναμικό) μειώθηκε κατά 31.000 άτομα.
"Συνολικά, η αγορά εργασίας φαίνεται να τείνει προς την πλήρη δυναμικότητα", ήταν τα σχόλια του στελέχους του ONS, David Freeman, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
Σημειώνεται ότι ο αριθμός των ατόμων που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας μειώθηκε σημαντικά, κατά 42.400, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη πτώση από τα τέλη του 2013.
Ωστόσο, αρκετοί στατιστικολόγοι προειδοποίησαν ότι ο αριθμός αυτός είναι επιρεπής σε αστάθειες, λόγω των αλλαγών στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης